• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Digipalvelu Omaolo käytössä

Mediconsult - 07/02/2019

Omaolo-palvelun ensimmäinen tuotantoversio julkaistiin 6.2.2019. Palvelun toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Mediconsult Oy sekä Solita Oy.

Omaolo tuo digitalisaatiota sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintamalleihin: nykyiset käytännöt, joissa jonotetaan tai varataan aika ja mennään vastaanotolle, uudistuvat. Digitaalisen Omaolon oire- ja palveluarvion avulla asukkaat voivat arvioida hoidontarvettaan luotettavasti ja nopeasti verkossa. Palvelu tuo olemassa olevien sosiaali- ja terveydenhuollon palvelukanavien rinnalle uuden sähköisen tavan asioida – ajasta ja paikasta riippumatta.

Asukas saa juuri omaan tilanteeseensa sopivan ohjauksen valitsemansa kunnan tai sairaanhoitopiirin palveluihin. Myös asukkaan elämäntilanteeseen sopivia kolmannen sektorin palveluita tarjotaan laajasti.

Hoidontarpeen arviointi tutkimustietoon perustuen

Verkossa toimiva Omaolo-palvelu sisältää oireisiin liittyviä kysymyksiä, joiden vastausten perusteella se voi esimerkiksi suositella asukasta hakeutumaan päivystykseen, sähköisen yhteydenoton pariin tai varaamaan ajan sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiselta. Lisäksi palvelu voi antaa vastausten perusteella kotona toteutettavia hoito-ohjeita. Kaikki antamansa tiedot voi tallentaa itselle myöhempää käyttöä varten.

Oirearviokyselyjen pohjana käytetään uusinta tutkimustietoa Kustannus Oy Duodecimin lääketieteellisestä tietokannasta ja Käypä hoito -suosituksia. Arviot perustuvat lainsäädäntöön ja yhteisesti sovittuihin kriteereihin. Palvelu edistää hoidon- ja palveluntarpeen arvioinnin tasalaatuisuutta ja lisää alueellista tasa-arvoa.

Omaolon ensimmäinen tuotantoversio sisältää perusterveydenhuollon oirearviot alaselkäkipuun ja -vammaan, virtsatietulehdukseen sekä hengitystietulehdukseen. Sosiaalihuollon palveluarvio puolestaan sisältää arvion henkilökohtaisesta avusta, arvion liikkumisesta kodin ulkopuolella sekä arvion omaishoitotilanteesta.

Palvelu laajenee neuvola- ja opiskelijaterveyskäyttöön

Palvelun sisällöt laajenevat merkittävästi vuoden 2019 aikana. Omaoloon sisällytetään myös esitietolomakkeet neuvola-, koulu-, opiskelija- ja työterveydenhuoltoa varten.

Omaolon ensimmäisessä vaiheessa ovat mukana Helsinki, Espoo, Turku, Tampere, Oulu, Siun Sote, Hämeenlinna, Kuopio, Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymä, Porvoo, Sodankylä, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri sekä Keski-Suomen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit.

Pääset kokeilemaan Omaoloa osoitteessa omaolo.fi

Lisätietoja:

Krista Särkkä, Business Program Manager, Mediconsult Oy, p. 0407720059, krista.sarkka@mediconsult.fi

Vesa Sainio, Director of Operations, Solita Health, p. 0405062268, vesa.sainio@solita.fi

Omaolo on uusi sähköinen julkisen sektorin sote-palvelu, jonka tavoitteena on tarjota suora ja jatkuvasti auki oleva väylä oman elämäntilanteen arviointiin, sähköiseen yhteydenottoon ja kommunikointiin oman alueen terveyden- ja sosiaalihuollon kanssa. Palvelun kehittämisestä ja levittämisestä vastaa valtion kehitysyhtiö SoteDigi Oy. Teknisestä toteutuksesta vastaavat Mediconsult Oy sekä Solita Oy.

Omaolo on kehitetty ODA-hankkeessa. ODA (Omat digiajan hyvinvointipalvelut) on hallituksen kärkihanke, jonka tarkoituksena on digitalisoida sosiaali- ja terveydenhuoltoa.

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 16/01/2020

Mediconsult yritysdelegaatiovierailulle Etelä-Koreaan

Mediconsult osallistuu EU Gatewayn järjestämään, terveydenhuollon ja lääketieteen teknologioihin keskittyvään yritysdelegaatiovierailuun Etelä-Korean Soulissa maaliskuussa 2020.

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta