• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Ennaltaehkäisevää etäteknologiaa Kotidigi-alustalla – Mediconsult mukana kehittämässä

Mediconsult - 23/03/2021

Ikääntyneiden kotona asumista tukevaa teknologiaa hyödynnetään Tampereella Kotidigi-alustan avulla. Kotidigi-alusta on kehitetty innovaatiokumppanuusmallilla yhdessä Mediconsultin ja Solitan muodostaman yritysryhmittymän kanssa.

Kotidigi-alusta yhdistää koti- ja etähoidon palveluja ja teknologiaratkaisuja. Se kokoaa tiedot asiakkaan kotona käyttämistä etäseurantalaitteista ammattilaisen käyttöliittymälle, jolloin ammattilaiselle muodostuu kokonaiskuva asiakkaan tilanteesta reaaliaikaisesti vuorokauden ajasta riippumatta. Etäseurantaan voidaan kytkeä esimerkiksi sähköinen lääkeannostelija, sykemittari tai liikesensori.

Tarkoituksena on kehittää työprosesseja asiakaspalvelun ja kustannustehokkuuden parantamiseksi – etäseurannalla voidaan ennakoida ja ennaltaehkäistä esimerkiksi sairaalapäiviä ja päivystyskäyntejä.

Alustaa jatkokehitetään ja juurrutetaan osaksi työtapoja yhteistyössä käyttäjien ja yritysryhmittymän kanssa.

Rahoitusta ennaltaehkäiseville digiratkaisuille

Kotidigi-alusta on saanut sosiaali- ja terveysministeriöltä rahoitusta Kotona asumisen teknologiat ikäihmisille (KATI) -ohjelmasta. Pirkanmaan aluehanke sai miljoonan euron valtionavustuksen, jota käytetään uuden etäteknologian käyttöönottoon ja teknologiaa hyödyntävien toimintaprosessien kehittämiseen, mm. Kotidigin käyttöönottoon ja monipuoliseen hyödyntämiseen.

Myös Business Finland on tukenut Kotidigi-alustan kehittämistä 200 000 euron innovatiivisten julkisten hankintojen rahoituksella. ‒ Business Finlandissa Tampereen Kotidigi-projekti nähtiin mielenkiintoisena, koska se kohdistuu kasvavalle kotiin vietävien palvelujen alueelle ja siirtää painopistettä mitattuun, dataan perustuvaan ennaltaehkäisyyn ja digitaalisiin ratkaisuihin, kertoo asiantuntija Maarit Lahtonen Business Finlandilta.

‒ Ratkaisu antaa mahdollisuuden erilaisten teknisten etäseurantaratkaisujen laajempaan käyttöönottoon ja kasvattaa siten alan kansallista markkinaa. Integroidusti toimivalla kokonaisuudella on kysyntää myös kansainvälisillä markkinoilla, toteavat terveys- ja hyvinvointitoimialan johtaja Risto Kaikkonen Solita Oy:stä ja liiketoimintapäällikkö Fia Saaristo Mediconsult Oy:stä.

Digipalveluilla vahvistetaan senioreiden hyvää arkea

Väestön ikääntyessä kotona asuvia vanhuksia tulee olemaan huomattavasti enemmän. Parempia palveluita kehittämällä valmistaudutaan siihen, että he saisivat oikeanlaista tukea kotiin. Teknologian avulla tieto saadaan siirtymään suoraan eikä sitä tarvitse erikseen syöttää järjestelmiin. Täten ammattilaisten aikaa säästyy ja samalla potilaan tai kotona asuvan vanhuksen tilanteesta saadaan luotettavampaa kokonaistietoa alustan kautta.

‒ Ikäihmisten määrän kasvaessa on tärkeää, että kehitämme laajasti käytössä olevia digitaalisia ratkaisuja ja tällaiset hankkeet edesauttavat sitä. Hienoa, että Tampere haluaa olla suunnannäyttäjä ja jalkauttaa uusia toimintamalleja!, sanoo Fia Saaristo.

Lue lisää Tampereen kaupungin tiedotteesta

Mediconsultilta lisää tietoja antaa digitaalisten palveluiden liiketoimintapäällikkö Fia Saaristo (etunimi.sukunimi@mediconsult.fi).

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 27/06/2022

Esko Systems hankkii suun terveydenhuollon ja sosiaalihuollon tietojärjestelmät Mediconsultilta

Mediconsult voitti Esko Systemsin kilpailutukset sekä suun terveydenhuollon että sosiaalihuollon tietojärjestelmien hankinnasta. Mediconsultista tulee suomalaisen Esko Systemsin kumppani, joka mahdollistaa asiakas- ja...

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta