• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Fiksua ikääntymistä, onnellisuusanalyysejä ja pitchausta

Jenni Rytkönen - 19/08/2019

Hiljaiseen heinäkuuhun tuli sopivasti säpinää, kun sain tilaisuuden edustaa Mediconsultia Bangkokissa järjestetyssä Technology Investment -konferenssissa 17.-20.7. Konferenssin aiheena oli ”Smart Ageing”, sillä niin Thaimaassa, kuten Euroopassa ja Suomessakin, väestö ikääntyy vauhdilla luoden monia tarpeita erilaisille teknologisille ratkaisuille niin ikääntyvien terveydenhuoltoon kuin arjen toimintakyvyn ylläpitoon liittyen.

Thaimaa on Aasian kolmanneksi nopeimmin ikääntyvä maa ja sen on ennustettu olevan ns. superikääntynyt yhteiskunta vuoteen 2021 mennessä. Vuoteen 2030 mennessä ¼ thaimaalaisista on yli 65-vuotiaita, suhde on sama kuin on ennustettu Suomessa olevan. Ikääntyminen johtuu siitä, että syntyvyys pienenee ja väestön yleinen elinajanodote kasvaa. Ikääntyminen ja ikääntyneiden tarpeet avaavat kuitenkin markkinat uusille innovaatioille ja teknologisille ratkaisuille. Näitä markkinoita kutsutaan yleisesti Silver Economy -termillä ja samasta aiheesta pidettiin myös Helsingissä konferenssi heinäkuun alussa osana Suomen EU-puheenjohtajuuskautta.

Keskusteluja ständillä ja kattoterassilla

Mediconsultilla oli Bangkokin konferenssin yhteydessä pidetyssä näyttelyssä oma ständi mobiili-, toiminnanohjaus- ja optimointiratkaisuihimme sekä digitaalisiin palveluihin liittyen. Sain myös tilaisuuden pitää muutaman minuutin pituisen pitchin isolle kuulijakunnalle varsinaisten asiantuntijaluentojen välissä. Vierailijoita kiinnosti toimintamme Sri Lankassa, mutta sain myös käydä useita kiinnostavia keskusteluja liittyen suomalaiseen sosiaaliturvaan ja terveydenhuoltoon sekä ilmaiseen koulutusjärjestelmäämme! Konferenssin jälkeen väki kokoontui verkostoitumaan upealle kattoterassille, josta aukesi hienot näkymät yli Bangkokin. Pari tuntia vierähti nopeasti keskustellen suomalaisesta ja thaimaalaisesta vanhustenhoidosta, teknologian mahdollisuuksista sekä naisten asemasta ja mahdollisuuksista IT-alalla.

Startup-pöhinää & ruokailua kameran edessä

Perjantain pääsin tutustumaan Bangkokissa sijaitsevaan startup-yhteisöön, Knowledge Exchange Innovation Centeriin, joka toimii yhteistyössä King Mongut’s University of Technology Thonburi:n kanssa. Hienossa, vastavalmistuneessa rakennuksessa toimii useita teknologian alan startuppeja, joista kaksi esitteli meille tarkemmin toimintaansa.

bng4 (2)Pidimme tauon EatLabissa, jonne päästäkseen oli hyväksyttävä se, että pöydän yläpuolella oleva kamera ja pöydässä liinan alla oleva anturi tallentavat ja analysoivat asiakkaan käyttäytymistä jatkuvasti. EatLab:ssa tutkitaan sitä, kuinka asiakkaat käyttäytyvät ja reagoivat syömiinsä ruokiin, tätä kutsuttiin onnellisuusanalyysiksi. Aika siistiä, mutta osaltaan myös pelottavaa, sillä ajatus siitä, että joku kuvaa kameralla koko ajan kun syön, ei ole kovin mukava. Toisaalta informaatio on tärkeää yrityksille, jotka testaavat kuluttajien reaktioita uusiin makuihin ja tuotteisiin. Iltapäivällä palasimme hotellille ja sain viimein reissun oikeastaan ensimmäisen tilaisuuden hengähtää ja pohtia kokemuksiani ennen kotiin lähtöä.

Kokemus Bangkokissa oli hieno ja oli mahtavaa päästä osallistumaan konferenssiin sekä tapaamaan ihmisiä ympäri maailmaa!

Jenni Rytkönen

KIRJOITTAJA Jenni Rytkönen

jenni.rytkonen@mediconsult.fi

Jenni työskentelee sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmän sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan parissa Mediconsultilla.

Lisää samasta aihealueesta

Ville Salaspuro - 10/12/2020

Sote-tietojärjestelmien A- ja B-luokka – tunnetko erot?

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmän tulee täyttää yhteentoimivuutta, tietoturvaa ja tietosuojaa sekä toiminnallisuutta koskevat olennaiset vaatimukset, ennen kuin sen saa ottaa käyttöön. Näitä vaatimuksia valvoo Valvira....

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta