• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Harjoittelun kautta töihin Mediconsultille ja opinnäytettä tekemään

Mediconsult - 28/01/2020

Mediconsultilla on vuosittain useita harjoittelijoita saamassa ensimmäisiä IT-alan työkokemuksiaan. Monet harjoittelijat jatkavat töissä opiskelujen ohessa tai valmistuttuaan. Lue vuoden 2019 harjoittelijoiden Ronin ja Jennan kokemuksia ja hae meille harjoitteluun tai kesätöihin!

Roni Brandt, Kuopio:

Viime vuoden tammikuussa havahduin tilanteeseen: nyt on herättävä ja alettava katsomaan harjoittelupaikkaa omalta alalta kesää varten, jotta ei jää ilman. Opiskelen tietotekniikkaa Savonia-ammattikorkeakoulussa, josta olen pian valmistumassa, joten tavoitteena oli saada jalka oven väliin. Avoimia harjoittelupaikkoja oli aika harvakseltaan netin syövereissä, kunnes muistin, että eräs Mediconsult kävi pitämässä Savonian kampuksella yritysesittelyn. Minulle jäi heti alkuun hyvä kuva yrityksestä: pelkästään johtohahmo ei ollut puhujan korokkeella vaan paikalle oli tuotu koodareita, jotka pääsivät itse kertomaan omista kokemuksistaan firman leivissä. Hain eräänä iltana harjoittelupaikkaa ja laitoin toteuttamani sovellusdemon referenssiksi hakemukseen. Seuraavana aamuna ennen yhdeksää Petteri Hakkarainen oli vastannut hakemukseeni ja kysyi kiinnostaisiko osaamisen onlinetestit. Vastasin kyllä, tein testit ja sain kutsun työhaastatteluun. Rento työhaastattelu poiki minulle harjoittelupaikan Mediconsultilla.

Harjoittelun aloittaminen ei jännittänyt, koska olinhan nähnyt työporukkaa jo esittelytilaisuudessa, ja loput heistä harjoittelusopimuksen allekirjoituspäivänä, kun Petteri esitteli minut heille. Minulla oli myös suurin piirtein käsitys siitä, mitä harjoittelun aikana tulisin tekemään. Harjoittelun aikana sain tukea pyyteettömästi ja olenkin kiitollinen siitä, että omien tehtäviensä ohella työkavereilla on aina ollut aikaa harjoittelijoiden mentorointiin. Opastuksen avulla pääsin heti työtehtävien pariin ja parin viikon päästä kykenin tekemään asioita jo melko itsenäisesti.

Työn jäljen näkee konkreettisesti

Koulussa koodi tehtiin alusta asti itse, jolloin oli aina perillä missä tapahtuu mikäkin funktion kutsu. Työelämässä haasteellisinta on ollut se, kun näkee jatkuvasti jonkun muun kirjoittamia koodirivejä, jolloin täytyy selvittää, mitä tapahtuu missäkin, ja osata tehdä oma toteutus oikeaan paikkaan. Harjoittelussa opin sen, että joskus on välttämätöntä kysyä apua, koska muille koodi voi olla ja monesti onkin jo tuttua.

Harjoittelujaksoni Mediconsultilla painottui lomakepalvelun käyttäjäkokemuksen kehitystyöhön (=frontend), mutta olen päässyt toteuttamaan myös sitä, mikä ei käyttäjälle välttämättä näy (=backend). Olen ollut tyytyväinen harjoittelun aikaisiin työtehtäviin ja ne vastasivat hyvin odotuksiani. Konkreettinen kehitystyö oli palkitsevinta, kun pääsi näkemään työnsä tuloksen.

Parasta harjoittelussa oli se, että pääsi toteuttamaan itseään oman alan tehtävissä ja mielekkäiden ongelmanratkaisutehtävien parissa. Ilokseni huomasin myös sen, että joka päivä kehittyy ohjelmoijana, aivan eri tavalla kuin koulun penkissä. Tärkeintä työssä mielestäni on kuitenkin hyvä työilmapiiri, ja se on Mediconsultilla erittäin hyvin kunnossa! Yrityksen kehityskohteeksi nimeäisin sen, että ehkä joitakin asioita pidetään kehitystyössä itsestäänselvyytenä, eikä asioita ole välttämättä dokumentoitu minnekään. Tai ehkä dokumentaatio löytyy, mutta en ole niitä vain löytänyt. Kysymällä kuitenkin pääsee aina eteenpäin!

Töitä ja opinnäytetyö syksyllä

Harjoittelujakso päättyi osaltani heinäkuun viimeiseen päivään, mutta jo heinäkuun alkupäivinä sain mahdollisuuden allekirjoittaa työsopimukselle jatkoa ja tartuin tilaisuuteen. Nyt en enää ole harjoittelija, vaan juniorikehittäjä ja töitä on riittänyt. Koulun osalta minulla on saldona 230 opintopistettä ja jäljellä vain opinnäytetyön viimeistely. Toteutin opinnäytetyön Mediconsultille aiheesta ”Allekirjoituskomponentin toteutus sähköisille lääkemääräyksille”. Olen toteuttanut työn konkreettisen osuuden, käynyt esittelemässä opinnäytetyöaiheeni Savonian seminaarissa, kirjoittanut opinnäyteraportin sekä tehnyt kypsyysnäytteen ja nyt vain odotellaan, että pääsen hakemaan valmistumista. Tammikuussa 2020 allekirjoituskomponentti on loppusilausta vaille valmis ja tämänhetkiset työtehtäväni painottuvat lääkemääräysten annosmallien kehitystyöhön.

Jenna Räsänen, Kuopio:

Kuulin Mediconsultista opiskelukaverilta, joka oli ollut edellisenä kesänä täällä harjoittelussa. Päätin itsekin hakea harjoittelupaikkaa ja niinpä olen täällä.

Kesän aluksi tuli paljon uutta asiaa perehdytyksen ja Mediconsultin tuotekehityspäivien DevDaysien merkeissä. Työ vaikutti (ja vaikuttaa edelleen) mielenkiintoiselta ja työkaverit ottivat hyvin mukaan porukkaan.

Kesän aikana työtehtäväni oli integraatioalusta Medicontextin uudelleen kirjoitus/teknologiauudistus. Mieluisinta on ollut haasteellinen työtehtävä ja uuden oppiminen. Kesän aikana sain kuvan scrum-tuotekehitysprosessista, ohjelmistosuunnittelusta, Git-versionhallinnasta sekä JIRA-toiminnanohjauksesta.

Kesän harjoittelujakso oli opintojeni viimeinen ja jäljellä on enää opinnäytetyö, joka liittyy Medicontextiin. Tavoitteenani on valmistua tietotekniikan insinööriksi Savoniasta. Harjoitteluni päättyi heinäkuussa 2019 ja nyt jatkan seuraavan vuoden äitiyslomansijaisena QA:ssa (quality assurance eli laadunvarmistus). QA-tehtävät lääkitystiimissä ovat vieneet mukanaan ja opinnäytetyöni on jäänyt hieman taka-alalle, kuitenkin pikku hiljaa edeten. Vaikka valmistuminen on hieman viivästynyt, pidän työtehtävistäni ja erityisesti rennosta työilmapiiristä!

Lisätty 1/2021: Sekä Roni että Jenna ovat edelleen Mediconsultilla töissä ohjelmistosuunnittelijana.

Otamme avoimia hakemuksia vastaan ympäri vuoden - Hae täältä!

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 04/10/2021

Hyväntekeväisyyttä ja yhteishenkeä Kilometrikisassa

Mediconsultin oma pyöräilyjoukkue Medipyöräilijät polki tämän vuoden Kilometrikisassa reilut 20 400 kilometriä. Kilometrikisan ohessa osallistuimme myös SPR:n Ketjureaktio-kampanjaan, jonka myötä kilometrisaldomme kerrytti yhteensä 1009 euron...

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta