• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Kesätyö, joka opetti alalle

Mediconsult - 19/08/2020

Kesätyöt ovat monelle opiskelijalle ensimmäinen käytännön kokemus omalta alalta ja kurkistus tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Vallitseva epidemiatilanne vaikutti tänä vuonna monen työsuunnitelmiin, mutta Mediconsult työllisti tänäkin kesänä useita kesätyöntekijöitä muun muassa ohjelmointipuolelle. Millainen oli Paavo Koivistoisen kesä Junior Software Engineerinä Kuopion toimistollamme?

"Päädyin kesätöihin Mediconsultille LinkedInin avulla, kun sain kutsun työhaastatteluun alustalle tekemäni postauksen kautta. Sain erittäin positiivisen mielikuvan tarjotusta pestistä ja yrityksestä jo haastattelussa, ja otin paikan siksi vastaan innolla. Minulla ei ollut aiempaa työkokemusta alalta, mutta parin vuoden tietojenkäsittelytieteen yliopisto-opinnot sekä omat aiemmat projektit olivat varmasti eduksi.

Kanta-tiimin ohjelmistokehittäjänä olen päässyt tekemään terveys- ja hoitosuunnitelmiin liittyviä tehtäviä pääosin Backend-puolella. Lisäksi työpäiviin sisältyy esimerkiksi koodien toimivuutta varmistavien testausten suunnittelua, ja testauksen tärkeyden olen täällä työskennellessäni oppinut!

Osana työyhteisöä etätyöstä huolimatta

Teen pääsääntöisesti töitä itsenäisesti, mutta tuotekehityksessä teemme aktiivisesti yhteistyötä eri ratkaisuja ja toimintasuunnitelmia pohtiessamme. Voin myös aina kysyä kokeneemmilta tiimin jäseniltä, jos jokin ei omilla tiedoilla onnistu.

Vaikka kesätyö sattui keskelle epätavallista epidemia-aikaa ja työt ovat hoituneet lähes kokonaan etänä, työporukkaan on ollut helppo sulautua. Kaikki ovat ottaneet alusta asti todella hyvin vastaan, ja työkavereihin on voinut tutustua esimerkiksi säännöllisesti järjestetyillä etäkahveilla. Kommunikointi ja yhteistyö on hoitunut kätevästi etäyhteyksienkin kautta, ja olen aina tarvittaessa voinut kysyä apua keneltä tahansa.

Omat aikaansaannokset oikeaan tarpeeseen

Kesätyökokemus Mediconsultilla on ollut erittäin positiivinen, sillä on päässyt tekemään töitä alalla, jolle olen pitkään halunnut. Parasta on ollut päästä näkemään ohjelmistotuotannon toimintaa käytännössä, oppimaan työelämän työkaluista ja käytänteistä sekä varmistumaan siitä, että opiskelemani ala on selvästi minulle oikea. On ollut myös todella hienoa nähdä omien tuotosten menneen ihan oikeaan käyttöön ja tarpeeseen. Lisäksi työnteolla on ollut koko ajan selvä merkitys: tiedän mitä tehdään ja miksi.

Työtehtävässä olen oppinut tuotekehityksen rutiineista ja tiimissä työskentelemistä sekä paljon erilaisista ohjelmoinnin työkaluista ja tekniikoista, joita ei yliopistossa opeteta. Kesätyössä on ollut mielenkiintoista myös nähdä, mitä eri mahdollisuuksia alalla tulevaisuudessa on. Minulle ei ole jäänyt fiilistä, että mikään olisi voinut kesätöissäni mennä toisin, sillä tarkoitukseni oli tulla näkemään ja oppimaan, kuinka tällä alalla työskennellään – ja sitä olen todellakin oppinut! Jatkaessani tästä syksyllä maisteriopintojen pariin olen saanut kursseja varten ihan oikeaa kokemusta ja lisäksi tutustunut moneen alan osaajaan!"

paavo_koivistoinen_mediconsult_kesatyolainen_2020

- Paavo Koivistoinen

Rekryämme uusia MC:läisiä eri toimintoihin ympäri vuoden. Katso avoimet paikkamme tai lähetä meille avoin hakemuksesi täältä.

Lue myös aiempien harjoittelijoidemme kokemuksia.

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 04/10/2021

Hyväntekeväisyyttä ja yhteishenkeä Kilometrikisassa

Mediconsultin oma pyöräilyjoukkue Medipyöräilijät polki tämän vuoden Kilometrikisassa reilut 20 400 kilometriä. Kilometrikisan ohessa osallistuimme myös SPR:n Ketjureaktio-kampanjaan, jonka myötä kilometrisaldomme kerrytti yhteensä 1009 euron...

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta