• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Mediconsult on voittanut Suomen kaikkien aikojen toiseksi suurimman sote-tietojärjestelmäkilpailutuksen

Mediconsult - 17/03/2023

Mediconsult on voittanut Istekin ja Keski-Suomen hyvinvointialueen (HyvaKs) alueellisen sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmän kilpailutuksen. Hankintapäätös tehtiin 15.3.2023. Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon hyvinvointialueita koskeva kilpailutus käsitti yli miljoonan asukkaan väestöpohjan ja noin 19 900 asiakastietojärjestelmän käyttäjää. Kyseessä on väestöpohjaltaan Suomen historian toiseksi suurin sote-tietojärjestelmän kilpailutus. Hankinnan laskennallinen arvo (72 kuukautta) on 4,4 miljoonaa euroa.

Aiemmin Saga Sosiaalihuolto -asiakastietojärjestelmä on julkisen hankintamenettelyn kautta tullut valituksi Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin hyvinvointialueille. Yhteensä nämä viisi hyvinvointialuetta edustavat yli 1,6 miljoonan kansalaisen väestöpohjaa ja noin 23 600 asiakastietojärjestelmän käyttäjää. Tuoreen kilpailutuksen voiton myötä Mediconsultin markkinaosuus sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmistä kasvaa lähes 30 prosenttiin.

– Koko Mediconsult Saga™ -tietojärjestelmäkokonaisuus on rakennettu suomalaisen soten lähtökohdista, ja Saga Sosiaalihuolto -asiakastietojärjestelmä on suomalaisten sosiaalihuollon asiantuntijoiden kehittämä. Uskon, että voimme osaltamme tuoda hyvinvointialueille kustannussäästöjä tehokkaalla, käytettävällä sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmällä. Tämä on meille tärkeää, koska haluamme olla tuomassa moderneja ja päivittäistä työtä helpottavia työvälineitä Suomen sosiaali- ja terveydenhuoltoon, kertoo Mediconsultin toimitusjohtaja Tommi Salaspuro.

Saga Sosiaalihuolto vapauttaa asiantuntijoiden aikaa asiakastyöhön sekä mahdollistaa yhtenäiset kirjaamismallit ja reaaliaikaisen asiakastiedon hyödyntämisen hyvinvointialuetasoisesti. Lisäksi järjestelmä mahdollistaa tiedonvälityksen terveydenhuollon ja sosiaalihuollon ammattilaisten kesken sekä hyvinvointialueen ja yksityisten palveluntuottajien välillä rekisterinkäyttöoikeuden avulla.


– Kilpailutuksen tulos todistaa, että uuden sukupolven asiakastietojärjestelmämme Saga Sosiaalihuolto on laadukas ja kokonaistaloudellisesti paras ratkaisu hyvinvointialueiden käyttöön. Kun järjestelmämme valittiin kilpailutuksen
voittajaksi, varmistivat nämä hyvinvointialueet samalla voivansa liittyä asiakastietolain velvoitteen mukaisesti valtakunnallisten tietojärjestelmäpalveluiden käyttäjiksi sosiaalihuollon Kanta-arkiston osalta 1.9.2024 mennessä. Saga Sosiaalihuolto täyttää jo nyt asiakastietolain vaatimukset Kanta-arkistoinnista, Mediconsultin sosiaalihuollon liiketoimintapäällikkö Kristiina Moilanen iloitsee.

 

Lue myös: Mediconsultin Saga Sosiaalihuolto -asiakastietojärjestelmä avaa uusia ammattilaisten työtä helpottavia ominaisuuksia ensimmäisenä Suomessa

 

Lue myös: Hyvinvointiyhteiskunnan säilyttäminen edellyttää kunnianhimoa sosiaalihuollon tietojärjestelmiltä

  

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 06/09/2023

Hyvinvointialueiden Suomi -webinaari 12.10. puntaroi soten säästöjen ja kehittämisen tasapainoa

Hallitusohjelmassa on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet sote-palveluiden parantamiseksi ja hyvinvointialueiden kustannusten kasvun hillitsemiseksi.

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta