• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Mediconsult Oy lahjoittaa 50 000 kasvosuojainta vähävaraisille Kuopioon, Joensuuhun, Ouluun, Helsinkiin ja Saloon

Mediconsult - 23/09/2020

Mediconsult Oy lahjoittaa yhteensä 50 000 kertakäyttöistä kasvosuojainta vähävaraisille jaettavaksi Kuopioon, Joensuuhun, Ouluun, Helsinkiin ja Saloon. Kasvosuojaimet ovat CE-merkittyjä tyypin 2 kirurgisia suusuojus-nenäsuojuksia (3-PLY).

Potilastietojärjestelmätoimittajana ja Omaolon koronavirusoirearvion kehittämiseen osallistuvana yrityksenä Mediconsult Oy on ollut koko epidemia-ajan tiiviisti mukana koronaviruksen vastaisessa taistelussa.

“Loppukesän uutisointi koskien kasvosuojaimien riittävyyttä sai meidät pohtimaan, voisimmeko auttaa vielä konkreettisemmin erityisesti heikoimmassa asemassa olevia. Näin päädyimme lahjoittamaan yhteensä 50 000 maskia hyvään tarkoitukseen”, kertoo Mediconsultin toimitusjohtaja Tommi Salaspuro. Kasvosuojaimia haluttiin lahjoittaa mahdollisimman moneen paikkaan ympäri Suomen. “Logistisesti tämä saatiin sujumaan parhaiten kaupungeissa, joissa meillä on itselläkin toimintaa – sen kummempaa kriteeriä ei lahjoituksen kohteena oleville kaupungeille ollut.”

Kasvosuojaimet lahjoitetaan kaupunkien sosiaali- ja terveydenhuollolle tai paikallisille yhdistyksille, joiden kautta ne jaetaan ilmaiseksi maskeja tarvitseville.

Kuopiossa maskien jakoon on valmistauduttu THL:n elokuussa julkaiseman kasvomaskisuosituksen myötä. ”Kansalaisille jaettavien kasvosuojainten menekki on yllättänyt, joten lahjoitus tulee todella tarpeeseen”, kertoo perusturvajohtaja Mari Antikainen. ”Organisoimme tämän lahjoituserän jakelun luonnollisen asioinnin yhteyteen mm. sosiaalivirastossa ja perhepalveluissamme.”

Oulussa Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry:llä toivottuja kasvosuojaimia päästään nyt jakamaan ensimmäistä kertaa. Jako tapahtuu Kumppanuuskeskuksen neuvontapisteen kautta. ”Maskeja on kysytty meiltä tasaisesti, joten on hienoa päästä niitä nyt jakamaan”, kertoo neuvontapisteen henkilökunta.

joensuu

Joensuussa lahjoitettujen kasvosuojaimien jako aloitettiin 21.9. “Vähävaraisuus ei saa muodostua kenelläkään esteeksi maskisuosituksen noudattamisessa. Kertakäyttöiset maskit ovat kalliita kappalehinnaltaan ja on hienoa, että niitä saadaan nyt myös vähävaraisten käyttöön kangasmaskien lisäksi“, kertoo johtava sosiaalityöntekijä Johanna Turunen ja kiittää Mediconsultin tuen kohdentamista vähävaraisten maskitarpeeseen.

Johtava sosiaalityöntekijä Johanna Turunen jakaa maskeja Joensuussa.

 

Lisätietoja:
Elisa Nordvall, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Mediconsult Oy
elisa.nordvall@mediconsult.fi

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 13/10/2020

Oletko jo mukana virtuaalisilla Sosiaali- ja terveydenhuollon atk-päivillä 15.10.?

Sosiaali- ja terveydenhuollon atk-päivät järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti torstaina 15.10. Mediconsult on mukana atk-päivien virtuaalisella näyttelyalueella, jonne seminaariosallistujat pääsevät päivän aikana tutustumaan.

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta