• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Mediconsult toimittaa terveydenhuollon tiedonhallintaratkaisuja Sri Lankan sairaaloihin

Mediconsult - 31/10/2018

Suomalainen Mediconsult ja sen Sri Lankassa toimiva tytäryhtiö M C Medisoft ovat allekirjoittaneet toimitussopimuksen Sri Lankan valtiollisen Information and Communication Technology Agencyn (ICTA) kanssa. Sopimus koskee terveydenhuollon tiedonhallintaratkaisujen toimittamista paikallisiin sairaaloihin. 

Sri Lankan valtiolliselle toimijalle ICTA:lle toimitettava ratkaisu koostuu potilastietorekisteristä, visuaalisesta raportointityökalusta ja keskitetyistä integraatiopalveluista. Toteutus integroidaan muihin sairaaloissa jo käytössä oleviin ohjelmistoihin ja palveluihin. Tavoitteena on tehostaa terveydenhuoltoa ja saavuttaa kustannussäästöjä sekä terveyshyötyä.

Yksi tiedonhallintaratkaisun eduista on ajantasaisen potilastiedon käyttö terveydenhuollon ammattilaisten päätöksenteon tukena. Tietoa haetaan eri rekistereistä ja palveluista, ja se jatkojalostetaan visuaaliseen muotoon, jolloin tietoa voidaan hyödyntää reaaliaikaisesti hoitotilanteessa ja kustannusseurannassa.

Tiedon keruu ja jatkojalostaminen mahdollistavat myös kansallisen terveydenhuollon kehittämisen ja kokonaisvaltaisten digitaalisten palveluiden tarjoamisen laajemmin kansalaisille.   

Suunnitelmana laajentaa suomalaisen terveysteknologian vientiä

Sopimusneuvottelujen valmistelut aloitettiin jo keväällä 2017, jonka jälkeen Mediconsultin tytäryhtiö M C Medisoft avasi toimiston Colombossa, Sri Lankassa. Toimistossa työskentelee tällä hetkellä 20 henkilöä ja toimitusprojektin ja lokalisoinnin myötä henkilömäärä kasvaa piakkoin 30-40 työntekijään.

Toteutusprojekti aloitetaan välittömästi ja ensimmäiset käyttöönotot tehdään maan johtavassa keskussairaalassa. Toimituksen ensimmäisen vaiheen tulokset esitellään Sri Lankan terveysministeriölle vuonna 2019. Mediconsult Oy:n tavoitteena on lisäksi viedä ja ottaa käyttöön suomalaista ohjelmistoterveysteknologiaa laajamittaisemmin koko Sri Lankassa. Jatkoprojekteja suomalaisen terveysteknologian viennille on suunnitteilla ja vientimahdollisuuksia Sri Lankan naapurimaihin selvitetään.

– Kiitämme lämpimästi Suomen ulkoministeriötä ja Business Finlandia tuesta ja kontaktien avaamisesta! Sri Lankan onnistuneen projektin jälkeen aiomme laajentaa palveluita muihin Aasian maihin, Mediconsultin Tommi Salaspuro kertoo tulevaisuuden suunnitelmista.

Lisätietoja antavat mielellään

Tommi Salaspuro, toimitusjohtaja, Mediconsult
010 524 5552, tommi.salaspuro@mediconsult.fi

Timo Rovas, Executive Vice President, M C Medisoft
timo.rovas@mcmedisoft.com

Mediconsult
Mediconsult on suomalainen sosiaali- ja terveydenhuoltoalan tietojärjestelmätoimittaja ja yksi alan johtavia toimijoita Suomessa. Yrityksen ratkaisut ovat käytössä yli tuhannessa organisaatiossa ympäri Suomen niin yksityisellä kuin julkisella puolella.

M C Medisoft
M C Medisoft (Private) Limited toimittaa korkealaatuisia IT-ratkaisuja sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Ydinratkaisuihin kuuluvat digitaaliset palvelut ja mobiilikirjaaminen.
http://mcmedisoft.com/

ICTA
Information and Communication Technology Agency (ICTA) on Sri Lankan valtionhallinnon alainen digitalisaatiota edistävä toimija. ICTA vastaa valtiollisista tietotekniikkakehittämishankkeista.

 

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 17/05/2019

Mediconsult mukana HIMSS & Health 2.0 European Conferencessa 11.-13.6.2019

The HIMSS & Health 2.0 European Conference on digitaalisen terveydenhuollon kansainvälinen huipputapahtuma, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa kesäkuussa.

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta