• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Mediconsultin kotihoidon ratkaisu laajenee Pohjois-Pohjanmaalle: Yhtenäiset sosiaalihuollon palveluiden tietojärjestelmät käyttöön ensimmäisenä Suomessa

Mediconsult - 12/04/2023

Esko Systems Oy on vahvistanut ottavansa käyttöönsä Mediconsultin kehittämän Saga Kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmän ja asiakaskäyntien optimoinnin. Saga Kotihoito tulee täydentämään sosiaalihuollon palveluiden järjestämistä ja tuottamista osana Esko-järjestelmäkokonaisuutta. Hankinnan laskennallinen arvo (48 kk) on 3,7 miljoonaa euroa.   

Esko Systemsin käyttämä optio liittyy Mediconsultin vuonna 2022 voittamaan sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmän kilpailutukseen, jossa tuli valituksi Saga Sosiaalihuolto.

Saga Kotihoito -toiminnanohjausjärjestelmä ja asiakaskäyntien optimointi tulevat Esko Systemsin päätöksen myötä ensimmäisenä hyödynnettäväksi Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella, jossa Saga Sosiaalihuolto -asiakastietojärjestelmä on jo otettu käyttöön aiemmin tänä vuonna. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella on noin 416 000 asukasta ja käyttöön otettavalla Saga Kotihoidolla siellä noin 1450 ammattilaiskäyttäjää. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue on Suomen ensimmäinen hyvinvointialue, joka on vahvistanut käyttöönsä kaikki palvelutehtävät kattavan yhtenäisen asiakastietojärjestelmäkokonaisuuden viranomaistoimintoihin, asumispalveluihin sekä kotihoidon palveluiden tuottamiseen. 

– On hienoa, että suomalaiseen soteen rakennetut tietojärjestelmämme ja kotihoidon ammattilaisten työtä sujuvoittava Saga Kotihoito laajenevat jälleen uusille hyvinvointialueille. Uskomme vahvasti, että järjestelmien uudistaminen sekä yhtenäistäminen tuovat merkittäviä hyötyjä ja kustannussäästöjä hyvinvointialueille, Mediconsultin toimitusjohtaja Tommi Salaspuro kertoo.  

–  Kotihoidon asiakaskäyntien optimoinnin ratkaisumme on jo laajasti käytössä mm. Helsingin kaupungin kotihoidossa sekä Vantaan-Keravan hyvinvointialueella integroituna osaksi Apottia. Helsingissä ja Vantaa-Keravan hyvinvointialueella kotihoidon optimoinnin ratkaisumme avulla jaetaan asiakaskäyntejä vuosittain yli 1,1 miljoonaa, täydentää Mediconsultin sosiaalihuollon liiketoimintapäällikkö Kristiina Moilanen.   

Mediconsultin kotihoidon järjestelmässä uniikkeja ominaisuuksia

Saga Kotihoidon järjestelmän avulla ammattilaiset hallinnoivat kotihoidossa ja kotisairaanhoidossa tarvittavaa asiakastietoa ja mobiilikirjaamista sekä toteuttavat tehokasta kotihoidon toiminnanohjausta ja asiakaskäyntien optimointia.

Lue myös: Millä viidellä keinolla optimointi helpottaa kotihoidon arkea?

Hyvinvointialueille Saga Kotihoito mahdollistaa yhtenäiset kirjaamis- ja toimintamallit, reaaliaikaisen tiedonjaon ammattilaisten välillä sekä omahoitajuuden huomioimisen asiakaskäynneillä entistä paremmin. 

– Reaaliaikainen tiedonjako sosiaalihuollon viranomaisten, kotihoidon sekä asumispalveluiden asiantuntijoiden välillä sekä modernit asiakaskäyntien optimoinnin työkalut luovat loistavan pohjan hyvinvointialueelle tehostaa ja yhtenäistää toimintamalleja kiireisessä sosiaalihuollossa, Kristiina Moilanen kiteyttää.

Järjestelmässä on käyttöönotettavissa sosiaali- ja terveydenhuollon Kanta-toiminnot. Tämän ansiosta hyvinvointialueen asukas näkee jatkossa myös kotihoidon käynteihin liittyvät Kantaan siirtyvät asiakastietonsa OmaKannasta.

Saga Kotihoito vähentää todistetusti kirjaamisen kuluvaa aikaa, jolloin enemmän aikaa säästyy tärkeimmälle, asiakkaan kohtaamiselle. Järjestelmässä olevan optimointityökalun ansiosta hallinnollinen työaika saadaan minimoitua, koska asiakaskäynnit hoitajille saadaan jaettua muutamalla napin painalluksella. 

Järjestelmää pystyy käyttämään missä ja milloin vain, kaikilta laitteilta, mikä osaltaan lisää kotihoidon ammattilaisten joustavuutta asiakastyössä. Kaikki tieto on nähtävillä kertakirjaamisella ja järjestelmässä on offline-tuki, joka mahdollistaa asiakastiedon katselun ja kirjaamisen niissäkin tilanteissa, joissa verkkoyhteyttä ei ole saatavilla, esimerkiksi haja-asutusalueilla.

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 25/05/2023

Suomen puolustusvoimat hankkii potilastietojärjestelmäkokonaisuuden Mediconsultilta

Suomen puolustusvoimat hankkii kilpailutuksen tuloksena potilastietojärjestelmäkokonaisuuden Mediconsultilta. Kokonaisuus sisältää perusterveydenhuollon palvelut sekä henkilökunnalle että asevelvollisille ja koostuu seuraavista osa-alueista:...

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta