• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

ODA-palvelut osaksi Kanta.fi -palveluja – mistä on kyse?

Elina Yli-Erkkilä - 10/08/2017

ODA-projektin (Omat Digiajan Hyvinvointipalvelut) sähköinen palvelukokonaisuus Omaolo tullaan julkaisemaan osana Kanta-palveluja. Mistä oikein on kyse?

Kanta-palveluihin tullaan liittämään vaiheittain uusia sähköisiä ominaisuuksia, jotka rakennetaan ODA-hankkeessa. Projekti on nyt siinä vaiheessa, että suunnitellaan miten ja missä vaiheessa uudet palvelut tulevat näkymään Kanta-palveluissa. Lisäksi mietinnän alla on, miten uusista palveluista tullaan viestimään, koska käyttäjille palveluita ei tulla julkistamaan ODA-palvelujen nimellä, vaan Omaolo-palveluna.

Miten projekti etenee jatkossa?

Projekti etenee pikkuhiljaa vaiheittain. ODA-palvelut halutaan testata huolella ammattilaisten ja pilottiasiakkaiden kanssa ennen palveluiden käyttöönottoa. Ensimmäisenä ODA:n minimitoteutuksen prototyyppi hengitystieinfektion oirearviosta otettiin kokeiluun Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen yhteispäivystyksessä Turussa. Prototyypin avulla kerätään palautetta sovelluksen toimivuudesta ja oirearviokyselyn sisällöstä niin terveydenhuollon ammattilaisilta kuin asiakkailtakin.

Syksyn mittaan testaamista jatketaan uusien pilottihankkeiden avulla ja kerätään lisää käyttäjäkokemuksia.

Mitä hyötyä ODA:n liittämisestä Kantaan on?

ODA-hankkeen keskeisin tavoite on luoda asiakaslähtöisemmät ja vaikuttavammat sote-palvelut. Nyt osana Kanta-palveluita asiakkaiden ja ammattilaisten elämä helpottuu entisestään, kun tulevaisuudessa sähköiset sosiaali- ja terveyspalvelut löytyvät yhden laajemman kokonaisuuden ja luotetun brändin Kanta.fi:n takaa.

Ensimmäiset tunnelmat pilottihankkeesta löydät täältä: https://oda-projekti.blogspot.fi/2017/06/aihetta-riemuun-vsshp-sai-flunssan.html.

Lue päivitettyä tietoa Omaolon kehittämisestä vuonna 2019:

----

Lataa myös koostamamme checklist potilastietojärjestelmän hankintaan!

New Call-to-action

Elina Yli-Erkkilä

KIRJOITTAJA Elina Yli-Erkkilä

Lisää samasta aihealueesta

Riikka Latto - 08/07/2020

Alaikäisen puolesta asiointi laajenee – ammattilainen arvioi päätöskykyä

Alaikäisen puolesta voi jatkossa asioida Omakannassa entistä helpommin, ellei nuori kiellä tietojensa näkymistä. Terveydenhuollon ammattilaisten tehtävänä on arvioida, onko lapsi tai nuori tarpeeksi kypsä päättämään hoidostaan itse.

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta