• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Omaolon koronavirustaudin oirearviotietoja hyödynnetään THL:n uudessa Oirekartta-sovelluksessa

Mediconsult - 26/05/2020

THL on julkaissut Oirekartta-sovelluksen, joka perustuu kansalaisten Omaolo-palvelussa itse ilmoittamiin koronavirustaudin oirearviotietoihin. Koronavirustaudin oirearviota on täytetty Omaolossa tähän mennessä jo 500 000 kertaa.

Oirekartta löytyy suomeksi osoitteesta thl.fi/oirekartta, ruotsiksi osoitteesta thl.fi/symtomkartan ja englanniksi osoitteesta thl.fi/symptomsmap.

Päivittäin päivittyvä Oirekartta näyttää sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain Omaolossa täytetyt koronaoirearviot, joissa käyttäjälle on suositeltu hakeutumista terveydenhuoltoon omiin tietoihin perustuen. Oirearvioiden ikäryhmäjakaumaa ja päiväkohtaisia kokonaismääriä voi myös tarkastella viimeisen 14 vuorokauden ajalta koko maassa tai valitsemassaan sairaanhoitopiirissä. Yksittäisten ihmisten ilmoittamia tietoja ei voi aineistosta tunnistaa, eikä kunnista näytetä tietoja, jos ilmoituksia on alle viisi.

Mediconsult Oy on ollut mukana Oirekartan analytiikkatoteutuksessa toimittamalla aineistoa. Omaolo.fi:n koronavirustaudin oirearvio on toteutettu yhteistyössä SoteDigi Oy:n, Kustannus Oy Duodecimin ja THL:n kanssa. Omaolo-palvelun sovelluskehittäjä- ja analytiikkakumppanina toimivat Mediconsult Oy ja Solita Oy

Oirekartta-sovelluksen avulla kansalaisilla ja ammattilaisilla on käsissään entistä paremmat tiedot epidemian etenemisestä. Oirearvioihin perustuvat ilmoitukset voivat myös ennakoida tulevaa koronatapausten määrää ja hoidon tarvetta. Oirekartan pohjana oleva data on haettavissa avoimen rajapinnan kautta myös muihin sovelluksiin.

Koronavirustaudin oirearviokyselyn avulla kaikilla Suomessa asuvilla on mahdollista saada luotettavaa ja säännöllisesti päivittyvää informaatiota koronaviruksesta. Omaolon oirearvio on ensisijaisesti tarkoitettu koronavirustartunnan todennäköisyyden arviointiin sekä tarvittaessa ohjaamaan sujuvasti terveydenhuoltoon. Siirry Omaolo-palveluun tästä.

Omaolo-palvelu ja siihen kehitetty koronaoirearvio on lääkintälaitedirektiivin mukainen, CE-merkitty lääkinnällinen laite. Koronavirustaudin oirearvio on saatavilla kaikille Suomen asukkaille suomeksi, ruotsiksi, ja englanniksi. Koronavirustaudin oirearvio on käytettävissä myös niillä alueilla, joissa Omaoloa ei ole vielä otettu ammattilaisten käyttöön. 

THL on julkaissut aiemmin erillisen koronakartan, johon on koottu tiedot muun muassa laboratoriossa varmistetuista koronavirustapauksista (COVID-19). Koronakartan tiedot perustuvat tartuntatautirekisteriin ilmoitettuihin tapauksiin. Siirry koronakartalle tästä.

THL:n tiedote Oirekartasta luettavissa tästä.

Lisätiedot:

Tommi Salaspuro
Toimitusjohtaja
tommi.salaspuro@mediconsult.fi

Lue myös:

Omaoloon koronavirustaudin (COVID-19) kansallinen oirearvio

Omaolo.fi - digitaalinen palvelu- ja asiointikanava kaikille Suomessa asuville

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 01/06/2021

Mitä tarkoittaa lääkinnällisten laitteiden asetus MDR?

MDR (Medical Devices Regulation) on Euroopan unionin lääkinnällisten laitteiden asetus, jota alettiin soveltaa 26.5.2021. Asetus astui voimaan 2017 ja sen siirtymäajan piti päättyä 2020, mutta sitä pidennettiin vuodella koronavirustilanteen vuoksi. 

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta