• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Paluumuutto Mediconsultille – kun yhteisöllisyys ja merkityksellinen työ vetivät takaisin

Mediconsult - 27/05/2022

Työntekijöiden urapolut vievät usein työroolista ja haasteista toiseen sekä vanhan tutun organisaation että uuden talon välillä. Ohjelmistoasiantuntijamme Anne palasi neljän ja puolen vuoden jälkeen takaisin MC:lle alkuvuodesta 2022, eikä kadu lähtemistä tai paluuta ollenkaan – päinvastoin. Kysyimme Annelta, mikä sai hänet palaamaan ja mitä vuodet muualla opettivat.


Vaikea päätös lähteä

Anne Pekkonen tuli Mediconsultille ensimmäisen kerran vuonna 2013 ohjelmistoasiantuntijaksi työskentelemään asiakasrajapinnassa. Annen ensikosketus Mediconsultiin tosin oli jo vajaan kymmenen vuoden takainen, kun hän silloisen työnantajansa toimesta työsti sote-järjestelmän hankintaprosessia aktiivisessa yhteistyössä Mediconsultin osaajien kanssa. Yhteistyöstä ja yrityksestä jäi positiivinen muistikuva, ja muutama vuosi myöhemmin Anne huomasikin työskentelevänsä tuolla mukavassa työyhteisössä.

Neljän vuoden MC-uran jälkeen Annelle tarjoutui mahdollisuus työskennellä monialaisesti sote-sektorin esihenkilötehtävissä toisessa organisaatiossa. – Lähdin haikein mielin ja päätöstä pitkään harkiten. Ajattelin, että haluan tässä vaiheessa urapolkua nähdä ja kokea sote-alaa myös esihenkilön näkökulmasta, johon ei silloin Mediconsultilla ollut mahdollisuutta, Anne kuvailee.

– Pitkän harkinnan jälkeenkin päätös tuntui vaikealta, koska olin viihtynyt erittäin hyvin Mediconsultilla. Tuntui mukavalta, kun moni sanoi lähtiessäni, että ehkä tiemme vielä kohtaavat. Myös toimitusjohtaja sanoi, että ovet ovat avoinna minulle, ja tämän huomasinkin pyörivän usein mielessäni, hän jatkaa.


Uusi kiehtova mahdollisuus sai palaamaan

Helmikuussa 2022 Mediconsultilla avautui ohjelmistoasiantuntijan tehtävä uuteen Sotereformi toimitustiimiin. Lukiessaan rekryilmoitusta Annelle tuli vahva tunne, että juuri tämä työpaikka olisi häntä varten, ja hänellä olisi halu jakaa monipuolista osaamistaan tässä tehtävässä. – Jännitin rekryprosessin etenemistä, koska tahtotila tulla valituksi oli suuri. Koin suurta kaipuuta rentoon, yhteisöllisyyttä kumpuavaan työyhteisöön, jossa jokaisen osaamista arvostetaan, Anne kertoo.

Annen mielestä työelämä ja uudet työtehtävät antavat aina mahdollisuuksia sekä uusia oppeja. Muualla työskennellessään hän pääsi kokemaan esihenkilötyön haasteita ja kokemaan työn vastuita sekä velvollisuuksia esihenkilön näkökulmasta. – Lisäksi opin, miten iso merkitys työssä on esihenkilöiden ja johdon tuella ja luottamuksella työntekijöitä kohtaan. Opin myös, miten työn imu tehostaa työn tuottavuutta. Näistä on ehdottomasti hyötyä niin nykyisessä roolissani MC:llä kuin koko lopputyöurani ajan.


Mediconsultin työn merkityksellisyys korostunut

Viimeisten vuosien aikana Mediconsult on ehtinyt muuttua hyvin paljon. – On upeaa nähdä huima kasvu sekä yrityksenä että toimintojen ja toiminnan kehityksenä. Mediconsultilla on aina ollut parasta se, että täällä saa olla ihmisenä juuri sellainen kuin on, omana itsenä. Lisäksi oman osaamisen kehittämiseen kannustetaan, mikä ei ole vuosien aikana onneksi muuttunut mihinkään, Anne summaa.

Työskennellessään muutamassa muussa työpaikassa Mediconsult-roolien välillä Anne sai lisää näkökulmaa työn merkityksellisyyden tärkeydestä esimerkiksi omaan hyvinvointiin. Hän koki tehneensä merkityksellistä työtä myös näissä työpaikoissa, mutta eri lähtökohdista: lähiesihenkilön roolissa työ oli pääosin niin sanottua arjen pyörittämistä työntekijöiden ja asiakkaiden parissa, jolloin merkityksellisyyden ydin jäi helposti taka-alalle. Kaiken kaikkiaan Anne on vahvasti sitä mieltä, että sekä pois lähteminen että palaaminen kannatti.

– Koen olevani etuoikeutettu saadessani työskennellä jälleen Mediconsultilla: tekemässä merkityksellistä työtä aidosti suomalaisella sote-alan järjestelmätoimittajalla, jolla on oma ainutkertainen historiansa. Sote-alan ollessa yhdessä historian suurimmista yhteiskunnallisista muutoksista, olen onnellinen saadessani edistää sen toteutumista.


Haluaisitko sinäkin olla tekemässä yhteiskunnallisesti merkittävää työtä yhteisöllisessä porukassamme? Tutustu meihin työpaikkana ja katso avoimet paikkamme urasivuiltamme.

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 28/01/2022

Joustavat työaikaratkaisut sujuvoittavat työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista

Mediconsult haluaa mahdollistaa työntekijöilleen työn ja vapaa-ajan tasapainon, sillä elämää on töiden ulkopuolellakin. Tarve työn yhteensovittamiseksi muuhun elämään voi vaihdella paljonkin, ja eri elämäntilanteita on organisaatiossamme tuettu...

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta