Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Jouhevampaa kirjaamista ODL:n kotikuntoutukseen mobiilitoiminnoilla

ODL:n kotikuntoutus-yksikkö tarjoaa palveluita ikäihmisille. Kotikuntoutus on suunnattu omaishoitajille ja hoidettaville ja sen tarkoituksena on tukea omaishoitoperheen kotona asumista ja sen jatkuvuutta. Vuosittain kotikuntoutuksessa on asiakkaana 100-150 omaishoitoperhettä. Tarjolla on myös päivätoimintaa, kotifysioterapiaa, kuntosaliryhmiä ja omatoimista kuntosalitoimintaa jäsenyyksien kautta ikäihmisille. Toiminnan tarkoituksena on auttaa toimintakyvyn ylläpidossa ja kotona asumisessa.

ODL:n kotikuntoutus otti syyskuussa 2019 käyttöönsä kuntoutuksen mobiilitoiminnot eli mobiilikirjaamisen ja kalenteritoiminnot. Mobiilikirjaamisen on tarkoitus tuoda hyötyjä erityisesti liikkuvaan, asiakkaan kotona tehtävään työhön. Mobiilikirjaamisessa työntekijä saa avattua päivän asiakaslistan älypuhelimen selaimeen ja pystyy tekemään kirjaukset suoraan asiakkaan luona. Kotikuntoutuksessa päästään mobiiliuden myötä jouhevaan nykyaikaiseen toimintatapaan, jossa kirjaukset voidaan tehdä heti asiakaskäynnillä tai välittömästi käynnin jälkeen. Työtä helpottaa, kun kirjaamista ei tarvitse tehdä enää päivän päätteeksi toimiston tietokoneella. Ajansäästön lisäksi nopea kirjaaminen vähentää muistettavia asioita, jolloin kirjaukset sisältävät kaiken tarpeellisen tiedon eikä mitään unohdu päivän kuluessa. Loppupäivästä jää myös enemmän aikaa aktiiviseen työhön.

”Tavoitteenamme on jouhevampi ja osallistava kirjaaminen osana asiakastyötä.”

ODL:llä on käytössä älypuhelimia sekä tabletti, joilla kirjataan. Myös kannettavalla tietokoneella voidaan kirjata paikan päällä. Alkuvaiheessa työntekijöitä opastettiin kädestä pitäen ja mobiilikirjaamista harjoiteltiin yhdessä. ”Aika nopeasti kirjaamiseen alkoi tulla rutiinia. Toki työntekijöiden tietotekniset taidot vaikuttivat laitteiden käytön oppimiseen”, vastaava ohjaaja Sami Juutinen kertoo.

Vastaava ohjaaja oli jo heti alkuvaiheesta alkaen mukana suunnittelemassa työkalusta kotikuntoutus-yksikköön sopivaa ja kehitystyö jatkuu vielä yhdessä Mediconsultin kanssa. ”Viikoittaisissa palavereissa olemme tuoneet esille havaitsemiamme kehityskohteita, esimerkiksi laskutuksen suoritteisiin toivomme sutjakampaa tapaa, ja se onkin jo tulossa. Myös vuosikalenteri on työlistalla.”

Yhtenäistä toimintatapaa luodaan myös otsikoita kehittämällä. ”Työ helpottuu, kun saamme käyttöön määrämuotoista kirjaamista ohjaavat otsikot. Kirjaaminen ohjaa toimintaa ja varmistaa, että palvelun sisältö on sellainen kuin suunniteltu”, Juutinen kuvailee. Palvelupäällikkö Ulla Sotaniemi jatkaa, että kirjaaminen tukee toimintaa ja toiminta kirjaamista.

ODL:n taustalla on Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö. Toiminta koostuu monipuolisista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista, jotka kuntouttavat, edistävät terveyttä sekä tarjoavat hoivaa ja asumista. Lisäksi toimintaan kuuluvat tutkimustyö sekä diakonia- ja yhteisötoiminta. ODL toimii kahdeksalla paikkakunnalla Pohjois-Pohjanmaalla ja Ylitorniolla Lapin maakunnan alueella.

Tutustu myös muihin asiakastarinoihimme:

Kuntoutus Kaikki

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Haluatko kuulla tarkemmin, miten ratkaisumme voivat auttaa? Ota yhteyttä!