Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Mobiilikirjaaminen vähentää kotisairaalan hoitajien muistikuormaa

Uudenkaupungin kotisairaala otti käyttöönsä mobiilikirjaamisen ratkaisun syksyllä 2018. Aiemmin kotisairaalan sairaanhoitajat olivat tehneet kirjaukset toimiston tietokoneella ja tulostaneet asiakkaiden tietoja paperille mukaan käynneille.

Kotisairaala tarjoaa vaihtoehdon osastohoidolle, mikäli potilas on riittävän hyvävointinen. Tyypillinen potilas saa infektion takia suonensisäistä antibioottia, jonka hoitaja käy annostelemassa potilaan kotona. Kotisairaala toimii myös hoivakodeissa ja vanhainkodeissa.

–Tärkeimpiä syitä mobiiliratkaisun hankkimiselle oli mahdollisuus reaaliaikaiseen kirjaamiseen paikan päällä potilaan kotona. Asiakkaan luona nähdään myös laboratoriovastaukset, lääkärin tekstit ja määräykset. Potilaalle voidaan myös kertoa edellisten verikokeiden tuloksia, kun kaikki tieto on saatavilla. Ennen piti etukäteen tulostaa ne tiedot, joita arveli tarvitsevansa päivän asiakaskäynneillä eikä potilaiden lisäkysymyksiin ollut mahdollista vastata saman tien, kertoo osastonhoitaja Nelli Lehtonen.

Kotisairaalan neljän sairaanhoitajan käytössä on kaksi tablettia, jotka kulkevat mukana asiakaskäynneillä. Tableteissa on internet-yhteys, joka on kotisairaalan mukaan toiminut hyvin niin kaupungissa kuin haja-asutusalueella.

Hyötyjä sekä hoitajalle että potilaalle

Sairaanhoitaja Riikka Arola kertoo, että mobiilikirjaaminen on helpottanut työtä, koska kaikkea ei tarvitse muistaa tai kirjata paperilapulle, josta merkinnät täytyy vielä erikseen siirtää potilastietojärjestelmään. Reaaliaikainen kirjaaminen tuo myös turvallisuutta asiakaskäyntiin sekä parantaa tietojen luotettavuutta.

Koemme, että myös potilas hyötyy mobiilikirjaamisesta, sillä hoidon jatkuvuus on turvattu. Kun kirjaukset tehdään heti, näkee aamuvuoro suoraan edellisen iltavuoron merkinnät sen sijaan, että niitä kirjattaisiin jälkikäteen toimistossa. Lisäksi potilaan kanssa pystyy eri tavalla keskustelemaan hoidosta, kun vastauksia potilaan kysymyksiin saa heti tietojärjestelmästä, Riikka Arola jatkaa.

Liikkuvassa potilastyössä mobiilikirjaamisen hyödyistä nousee esille myös asiakkaiden osoitetietojen ja puhelinnumeroiden helppo tarkastaminen työvuoron aikana. Aktiivisessa käytössä Uudenkaupungin kotisairaalassa ovat myös vitaalien seurannat, hoitotyön merkinnät, laboratoriovastaukset, lääkärin tekstit sekä lääkkeiden reaaliaikainen antokuittaus.

Muutamia ominaisuuksia toivomme lisää, kuten laboratoriokokeiden tilaamisen. Koemme kuitenkin, että saamme mobiilikirjaamisesta selviä hyötyjä, joten aiomme jatkaa käyttöä, sanoo Nelli Lehtonen tulevaisuudesta.

Lue lisää: Mobiilikirjaamisen 12 hyötyä

Tutustu myös muihin asiakastarinoihimme:

Kotihoito Kaikki

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Haluatko kuulla tarkemmin, miten ratkaisumme voivat auttaa? Ota yhteyttä!