Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Partioleirillä loikattiin tulevaisuuteen – myös potilastietojärjestelmän osalta

Hämeen partiopiirin piirileiri Ilves19 pidettiin heinä-elokuussa 2019. Leirilääkinnässä oli ensimmäistä kertaa käytössä mobiili potilastietojärjestelmä, jonka Mediconsult toteutti.

Leirin sairaanhoito koostui 45 terveydenhuollon ammattilaisesta, jotka vastasivat noin 4700 leiriläisen hoidosta. Leirin tietojärjestelmämestari Sanna Merjokari kertoo, että leirisairaanhoito oli tyytyväinen uuteen potilastietojärjestelmään.

–Hoitajat pitivät järjestelmän helppokäyttöisyydestä. Kirjaamisen osalta tuli oikein hyvää palautetta. Järjestelmässä olivat vain ne toiminnot joita tarvitsimme, ei mitään turhaa vaan mahtavan simppeliä!

Kirjausväline mukaan kierrolle, tuplakirjaaminen poistui

Merkittävin parannus mobiilikäytön myötä oli kiertävien hoitajien mahdollisuus reaaliaikaiseen potilastietoon. Tabletin avulla he pystyivät sekä katsomaan aiempia kirjauksia potilaasta että kirjaamaan suoraan paikan päällä. Jos partiolainen oli saanut hoitoa leirisairaalassa, pääsivät alueella kiertävät hoitajat katsomaan sairaalassa tehtyjä kirjauksia tarkastuskäynnillä. Tuplakirjaamisen jäädessä pois kiertävien hoitajien ei myöskään tarvinnut jatkaa työvuoroa leirisairaalalla tietokoneen ääressä.

Potilastietojärjestelmään kirjattiin 40-60 potilaan hoitoa päivässä ja kiireisimpänä päivänä 70. Yhteensä leirillä oli yli 300 potilastietojärjestelmään kirjattua hoitotapahtumaa, joiden lisäksi hoidettiin esimerkiksi pieniä haavoja ja ampiaisenpistoja, joita ei kirjattu potilastietoihin. Potilastietojärjestelmä sekä nettiyhteys kestivät hyvin myös kiireisimmän päivän potilasmäärän.

Helppo käyttää jo 15 minuutin perehdytyksellä

Perehdytys sujui nopeasti. –Hoitohenkilökuntamme oli käyttänyt muita potilastietojärjestelmiä päivätöissään, joten 15 minuutin opastus riitti. Mediconsultin potilastietojärjestelmä vastasi tarvettamme saada helposti omaksuttava järjestelmä, jonka käytön oppii heti. Helppokäyttöisyys on avainasemassa leirillä, jossa ei ole paljon aikaa opetella käyttöä, Sanna Merjokari kehuu.

Leirin teemana oli loikkaus tulevaisuuteen ja sitä edusti myös leirin teknologialaakso, jossa partiolaiset pääsivät itse koodaamaan drone-lennokkeja. –Leiriläisten innostus oli suurta kun he saivat ohjelmoitua dronen lentämään. Samaan tapaan hoitohenkilökunta pääsi tekemään teknologialoikan mobiilisti käytettävän potilastietojärjestelmän myötä.

–Mahtavaa oli, että leirin aikanakin saatiin järjestelmään muutoksia. Toisena leiripäivänä huomasimme, ettemme olleet ajatelleet vuoronvaihtumisen yli seurantaan jääneiden potilaiden kirjaamista niin, ettei siitä tilastoituisi uutta käyntiä. Mediconsultin sovellusasiantuntija Mari ratkaisi ongelman hetkessä luomalla uuden Seuranta-pääotsikon, Merjokari kiittää.  

Leiriolosuhteissakin toimiva työkalu

"Mobiilikirjaaminen oli helppokäyttöinen, eikä itselläni ollut sen käytössä kertaakaan ongelmia. Sähköinen tietojärjestelmä teki kirjaamisesta helppoa ja varsinkin useamman kerran käyvien potilaiden hoidosta, sen seuraamisesta ja jatkuvuudesta parempaa." –Minna Kulla, leirisairaalan hoitajakymppi

"Mobiilikirjaamisen käyttö oli tosi helppoa ja selkeää. Oli hienoa, että meillä oli leiriolosuhteissa ihan oikea kirjaamisjärjestelmä, ja koen, että mobiilikirjaaminen palveli leirikäytössä oikein hyvin." –Laura Heikkilä, sairaanhoitajaopiskelija

Leiriä suunnitellessamme sain ilokseni yllättyä monta kertaa siitä panoksesta, jonka Mediconsult tarjosi leirimme hyväksi. Yhteistyö oli omasta näkökulmastani katsoen sujuvaa ja lopputulos oli onnistunut. Mobiilikirjaaminen osoittautui helppokäyttöiseksi, nopeaksi ja leiriolosuhteissakin toimivaksi työkaluksi. Järjestelmän käyttö oli sen verran yksinkertaista ja intuitiivista, että itsekin pystyin jo lyhyen käyttödemonstraation jälkeen itsenäiseen tiedonkäsittelyyn, varsinaista perehdytystä saamatta.” –Juha-Markus Kaaja, vastaava leirilääkäri

Lue myös muita asiakastarinoitamme:

Terveydenhuolto Kaikki

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Haluatko kuulla tarkemmin, miten ratkaisumme voivat auttaa? Ota yhteyttä!