Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Asiantuntijana Mediconsultilla: Koen, että sosiaalityön asiantuntijuuttani arvostetaan ja tarvitaan

Mediconsult - 21/03/2023

 

Asiantuntijana MC:llä -juttusarja esittelee MC:n ammattilaisia, jotka kertovat omasta työstään ja Mediconsultin kulttuurista. Sarjan aloittaa tuoteasiantuntija Tiina Laitinen.

Tiina Laitinen Mediconsult-1

Nimi: Tiina Laitinen
Työtehtävä:  Tuoteasiantuntija
Tiimi:  Tuotehallinnan tiimi
Koulutus:  YTM, laillistettu sosiaalityöntekijä
Työura MC:llä: 11/2021 alkaen

 

Minkälaisten asioiden parissa teet töitä eli mitä työsi pitää sisällään? 

Määrittelen Saga Sosiaalihuollon toiminnallisuuksia tuotehallinnassa ja validoin niitä. Määrittely tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kuvaan erilaisten käyttäjätarinoiden avulla, mitä sosiaalihuollon ammattilaisen on pystyttävä asiakastietojärjestelmässä tekemään ja miten järjestelmä parhaiten palvelisi ammattilaisen tarpeita.

Tehtäviini kuuluu myös seurata sosiaalityön toimintaympäristön ja lainsäädännön muutoksia ja arvioida niistä asiakastietojärjestelmälle nousevia muutostarpeita. Osallistun muun muassa THL:n koulutuksiin ja yhteistyötilaisuuksiin. Olen myös jonkin verran mukana asiakaspalavereissa.

Ennen Mediconsultille tuloani toimin lähes 10 vuoden ajan sosiaalityöntekijänä kunnallisella puolella. Mediconsultin työpaikkailmoituksessa natsasi kaikki: Olen sosiaalityön käytännön kentän tuntija ja Kansa-koulu-hankkeen kouluttama kirjaamisasiantuntija, sosiaalityön koulutukseni on soveltavaan informaatioteknologiaan painottuva ja olen toiminut asiakastietojärjestelmän vastuukäyttäjänä.

Mikä on työssäsi pinnalla juuri nyt?  

Saga Sosiaalihuollon uusien toiminnallisuuksien määrittely on vahvasti pöydälläni. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen asiakastietojärjestelmän käyttöönotto työllistää edelleen laajetessaan kevään aikana eri puolille hyvinvointialuetta. Seuraan monia lakiuudistuksia. Tämän jutun ilmestyessä Sosiaalialan asiantuntijapäivät ovat jo jääneet taakse. Olin siellä esittelemässä Saga Sosiaalihuoltoa.

Sain viime viikolla ilokseni kuulla, että Saga Sosiaalihuolto on voittanut todella merkittävän kilpailutuksen. Tulevien vuosien aikana työpöydälläni tulee olemaan tehtäviä, jotka mahdollistavat sen, että myös Pohjois-Savon, Keski-Suomen ja Pirkanmaan hyvinvointialueilla ammattilaiset ottavat Sagan käyttöön.

Nimeä kolme parasta asiaa työssäsi.

Saan olla mukana kehittämässä Saga Sosiaalihuoltoa, joka on alusta alkaen kehitetty noudattamaan sosiaalihuollon asiakastietomallia. Tämä asia on minulle henkilökohtaisesti tärkeä, sillä olen ollut kirjaamisasiantuntija ja kouluttanut uuteen asiakastietomalliin. Nyt pääsen käytännössä toteuttamaan järjestelmää, joka noudattaa tätä mallia.

Olen alanvaihtaja uudella toimialalla, mikä tarkoittaa sitä, että kohtaan jatkuvasti uusia haasteita, ja saan oppia uutta.

Meillä vallitsee vahva yhteen hiileen puhaltamisen henki: töissä on tosi monien ammattien edustajia, mutta meitä yhdistää sama halu kehittää parasta asiakas- ja potilastietojärjestelmää sote-ammattilaisille.

Ketkä ovat tärkeimmät yhteistyökumppanisi? 

Teen eniten yhteistyötä MC:n tuotepäälliköiden ja tuoteomistajan kanssa. Yhteistyökumppaneihini kuuluvat myös ohjelmistopalvelujen asiantuntijat, tuotekehitystiimiläiset ja moni muu MCläinen tilanteen mukaan. Olen päässyt tekemään töitä myös suoraan asiakasorganisaatioiden edustajien eli Sagan käyttäjien kanssa.

Miten MC:n arvot (asiantuntijuus, arvostus, läpinäkyvyys, yhteistyö) näkyvät työarjessasi? 

Koen, että sosiaalityön asiantuntijuuttani arvostetaan ja tarvitaan MC:llä. Teemme moniammatillista yhteistyötä ja jokainen saa tuoda oman asiantuntijuutensa ja panoksensa yhteiseen kehittämistyöhön. Sama päämäärä tekee yhteistyöstä joustavaa. MC:llä autetaan työkaveria tarvittaessa ja muistetaan myös kiittää saadusta tuesta ja tehdystä yhteistyöstä.

Onko jotain mitä muut eivät sinusta välttämättä tiedä tai eivät osaisi arvata?

Olen hurahtanut kalligrafiaan, jopa siinä määrin, että olen mennyt kalligrafiakurssille ja hankkinut teriä, mustetta ja kirjoitusvälineitä. Ihailen kalligrafiaguruja ja katson heidän videoitaan. Haluaisin osata kirjoittaa yhtä kaunista jälkeä, mutta toistaiseksi puuha on melko sotkuista. Kirjoittamiseen on pakko keskittyä täysin, mikä on hyvä tapa rentoutua.

Kiinnostaako työ MC:lla: Katso avoimet työpaikat tai verkostoidu kanssamme Urasivuilla!

 

 

Tiina on tuoteasiantuntija, tämä on tuote:
Saga Sosiaalihuolto pähkinänkuoressa

Saga Sosiaalihuolto on kaikki sosiaalihuollon palvelutehtävät kattava selainpohjainen asiakastietojärjestelmäratkaisu. Järjestelmän avulla voidaan hallinnoida sosiaalihuollon palveluiden järjestäminen sekä tuottaminen. Saga Sosiaalihuolto soveltuu käyttöön niin hyvinvointialueille kuin yksityisille sosiaalihuollon palveluiden tuottajille.

Saga Sosiaalihuollossa on ensimmäisenä Suomessa otettavissa käyttöön kaikki sosiaalihuollon Kanta 2. vaiheen toiminnallisuudet, myös rekisterinkäyttöoikeus sekä yhteis- ja rinnakkaisliittyminen.

Sosiaalihuollon tuoteratkaisumme ovat: Saga Viranomaistoimijat, Laitos- ja asumispalvelut, Lastensuojelu, Päihde- ja mielenterveystyö, Vammaispalvelut, Työllistämispalvelut sekä Kotouttamistyö. Lisäksi ratkaisukokonaisuutemme sisältää Saga Kotihoito ja Optimointi- ratkaisut.

Sosiaalihuollon tietojärjestelmäratkaisumme ovat osa suomalaista, Kanta-auditoitua A-luokan Mediconsult Saga® -tietojärjestelmäkokonaisuutta. Järjestelmäkokonaisuuden ansiosta ratkaisut on sosiaalihuollon palvelutehtävien lisäksi yhdistettävissä täysin esimerkiksi perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon kanssa. Sosiaalihuollon asiakastiedon arkistoon (Kanta-palvelut) Mediconsult Saga® on liittynyt Kelan ja THL:n vaatimusten mukaisesti.

 

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta