Soita meille: +358 10 524 5500

 • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Miten hallita häiriökysyntää digitaalisissa sote-palveluissa? Katso webinaarin tallenne!

Mediconsult - 10/04/2024

Sote-ammattilaisia ja -päättäjiä kiinnostava ja tavoittava, erinomaiset palautteet kerännyt webinaarisarja hyvinvointialueiden ajankohtaisista aiheista jatkuu. Seuraavassa osassa 16.5.2024 aiheena on ”Miten hallita häiriökysyntää digitaalisissa sote-palveluissa?”

Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan Hyvinvointialueiden Suomi -webinaariin torstaina 16.5. kello 8–9.30 ja kuulet, miten hyvinvointialueilla ja sote-yrityksissä hallitaan häiriökysyntää palveluja digitalisoitaessa. Kannattaa ilmoittautua, vaikka aika olisi varattu, ilmoittautumalla saat linkin tallenteeseen.

Katso webinaarin tallenne!

Onko soten uusista digipalveluista lakkautettavien lähipalveluiden korvaajiksi – Lisääntyykö häiriökysyntä?

Hyvinvointialueilla kamppaillaan henkilöstön saatavuushaasteiden ja talousongelmien kanssa. Ratkaisuja haetaan nyt digitalisaatiosta. Perinteisiä ”kivijalkatoimipaikkoja” suunnitellaan suljettavaksi ja tilalle esitetään digitaalisia palveluja.

Onko uusista digipalveluista lakkautettavien lähipalveluiden korvaajiksi? Johtaako soten digitalisointi palveluiden parempaan ja yhdenvertaisempaan saavutettavuuteen? Saavatko kansalaiset tarvitsemiaan palvelujaan jatkossa digialisoinnin myötä sujuvasti ja oikea-aikaisesti vai vaikeutuuko palveluiden saanti entisestään?

Tilaisuuden puheenvuorot

 • Häiriökysynnän asiantuntija Hermanni Hyytiälä: Häiriökysyntä sosiaali- ja terveyspalveluissa  
 • Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen: Päättäjien rooli häiriökysynnän vähentämisessä
 • Kanta-Hämeen hyvinvointialueen tietohallintojohtaja Toni Suihko: Digitalisaation tarjoamat mahdollisuudet häiriökysynnän hallinnalle 
 • Mehiläisen kehitysjohtaja Nelli Såger: Yksityisten sote-palvelutuottajien kokemukset soten digitalisoinnista

Webinaaria luotsaa Mediconsultin yhteiskuntasuhdejohtaja Mikael Palola ja mukana keskustelemassa on myös toimitusjohtajamme Tommi Salaspuro.

Varaamme oikeuden muutoksiin ohjelmassa.


Webinaarissa käsitellään muun muassa seuraavia kysymyksiä:

 • Mitä häiriökysynnällä tarkoitetaan ja miten se vaikuttaa soteen?
 • Mikä on hyvinvointialueiden päättäjien rooli häiriökysynnän hallinnassa?
 • Miten soten toimintamalleja on uudistettu ja tulisi uudistaa digipalveluihin sopiviksi?
 • Miten palveluja digitalisoitaessa vähennetään häiriökysyntää?
 • Mitä opittavaa hyvinvointialueilla on yksityisiltä sote-palveluiden tuottajilta?
 • Mikä on lainsäädännön ja kansallisen ohjauksen rooli häiriökysynnän vähentämisessä?

Kenelle webinaari on suunnattu?

Maksuton webinaari on suunnattu erityisesti hyvinvointialueiden päättäjille sekä tietohallinnon, sote-palveluiden ja talouden vastuuhenkilöille. Webinaariin ovat tervetulleita myös kaikki muut soten päätöksenteosta ja hyvinvointialueiden johtamisesta kiinnostuneet.

Webinaari on osa Hyvinvointialueiden Suomi -webinaarisarjaa, jossa keskitytään hyvinvointialueiden toimintaan ja päätöksentekoon erityisesti tietojohtamisen, digitalisaation ja niitä tukevien tietojärjestelmien näkökulmasta.  Aikaisemmin järjestetyt webinaarit ovat nähtävissä tallenteina.

Tämä ainutlaatuinen tilaisuus kuulla asiantuntijoiden  ja päättäjien näkemyksiä ja keskustella häiriökysynnän hallinnasta soten digipalveluissa kannattaa käyttää hyödyksi! Yhteinen keväinen aamuhetki antaa varmasti tuoreita ajatuksia jokaiselle sotekentästä kiinnostuneelle!

Katso webinaarin tallenne

Seuraava Hyvinvointialueiden Suomi -webinaari pidetään to 10.10. kello 8–9.30. Ilmoittaudu mukaan!


Lisätiedot: 

Lisätietoa webinaarista antaa yhteiskuntasuhdejohtajamme Mikael Palola, mikael.palola@mediconsult.fi, +358 44 459 8561.

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

 • Tarjouspyyntö
 • Lisätietoa ratkaisuista
 • Tilaa esite
 • Palaute
 • Jotain muuta