Soita meille: +358 10 524 5500

 • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Miten tekoäly muuttaa sote-päätöksentekoa ja hyvinvointialueiden johtamista? Katso webinaarin tallenne!

Mediconsult - 12/02/2024

Suosittu, sote-ammattilaisia ja -päättäjiä laajasti kiinnostanut webinaarisarja hyvinvointialueiden ajankohtaisista aiheista jatkuu. Seuraavassa osassa 14.3.2024 aiheena on: "Miten tekoäly muuttaa sote-päätöksentekoa ja hyvinvointialueiden johtamista?"

Ilmoittaudu mukaan seuraavaan Hyvinvointialueiden Suomi -webinaariin torstaina 14.3. kello 8–9.30 ja kuulet, mitä asiantuntijoilla on sanottavanaan tästä erittäin ajankohtaisesta tekoälyaiheesta! Kannattaa ilmoittautua, vaikka aika olisi varattu, ilmoittautumalla saat linkin tallenteeseen.

Katso webinaarin tallenne

Tekoäly tulee ryminällä myös sote-sektorille.  Seuraavassa Hyvinvointialueiden Suomi -webinaarissa otamme aiheeseen tuoreen näkökulman, kun käsittelemme tekoälyä soten johtamisen ja päätöksenteon kannalta.

Tekoäly tukee soten johtamista ja päätöksentekoa, mutta se tuo myös uusia haasteita ja riskejä. Webinaarissa saamme kuulla yhden Suomen kyberturvallisuusalan kärkinimen, kansanedustaja Jarno Limnéllin ajatuksia myös tästä aiheesta.

 Lisäksi saat ajankohtaisia asiantuntijanäkökulmia muun muassa seuraaviin teemoihin:
•    Tekoälyn tarjoama tuki soten johtamiselle ja päätöksenteolle 
•    Tekoälyn mukanaan tuomat hyödyt ja haasteet 
•    Osaaminen ja valmiudet, joita tekoäly edellyttää soten päättäjiltä 
•    Sote-päättäjien mahdollisuudet lisätä tekoälyn käyttöä sote-palvelujen tuotannossa

Tule oppimaan tekoälyn mahdollisuuksista soten johtamisessa! 
Sinulla on myös mahdollisuus osallistua keskusteluun: puhujille voi lähettää kysymyksiä sekä ennen webinaaria ilmoittautumislomakkeella että tilaisuuden aikana.

Webinaaria luotsaa Mediconsultin yhteiskuntasuhdejohtaja Mikael Palola ja mukana keskustelemassa on myös toimitusjohtajamme Tommi Salaspuro.

Tilaisuuden puheenvuorot

 • Etelä-Savon hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä: Tekoälyn hyödyntäminen hyvinvointialueen johtamisessa  
 • Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja Nina Brask: Aluehallituksen odotukset ja rooli tekoälyn hyödyntämisessä
 • Päijät-Hämeen hyvinvointialueen tietohallintojohtaja Teemu Mäkelä: Tekoälyn tarjoamat mahdollisuudet soten kehittämiselle  
 • Kansanedustaja, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtaja, kyberturvallisuuden huippuasiantuntija Jarno Limnéll: Tekoäly sote-päätöksenteon näkökulmasta

 

Varaamme oikeuden muutoksiin ohjelmassa.

Kenelle webinaari on suunnattu?

Maksuton webinaari on suunnattu erityisesti hyvinvointialueiden päättäjille sekä tietohallinnon, sote-palveluiden ja talouden vastuuhenkilöille. Webinaariin ovat tervetulleita myös kaikki muut soten päätöksenteosta ja hyvinvointialueiden johtamisesta kiinnostuneet.

Webinaari on osa Hyvinvointialueiden Suomi -webinaarisarjaa, jossa keskitytään hyvinvointialueiden toimintaan ja päätöksentekoon erityisesti tietojohtamisen, digitalisaation ja niitä tukevien tietojärjestelmien näkökulmasta.  Aikaisemmin järjestetyt webinaarit ovat nähtävissä tallenteina.

Webinaarissa käsitellään muun muassa seuraavia kysymyksiä:

 • Millaisia uusia mahdollisuuksia tekoäly tarjoaa soten kehittämiselle esimerkiksi palveluiden laadun, saatavuuden, kustannustehokkuuden ja vaikuttavuuden parantamisessa?
 • Mikä on hyvinvointialueiden virkamiesjohdon, toimielinten ja luottamushenkilöiden rooli tekoälyn käytön laajentamisessa sotessa ja mitä sen käyttöön liittyviä kansallisia ja hyvinvointialuekohtaisia linjauksia on tehty ja tulisi tehdä?
 • Miten tekoäly vaikuttaa hyvinvointialueiden toimielinten ja luottamushenkilöiden toimintaan? Miten tekoälyä hyödynnetään hallitukselle ja valtuustolle tehtävien päätösesitysten valmistelussa, päätöksenteossa, johtamisessa ja toimeenpanossa sekä päätösten vaikutusten seurannassa?
 • Millaisia riskejä tekoälyn käytön yleistyminen sotessa sisältää? Miten niihin on jo varauduttu ja tulisi jatkossa varautua?Tätä ainutlaatuista tilaisuutta kuulla asiantuntijoiden näkemyksiä ja keskustella tekoälyn mahdollisuuksista ja haasteista sotessa ei kannata jättää väliin.

Katso webinaarin tallenne


Lisätiedot: 


Lisätietoa webinaarista antaa yhteiskuntasuhdejohtajamme Mikael Palola, mikael.palola@mediconsult.fi, +358 44 459 8561.

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

 • Tarjouspyyntö
 • Lisätietoa ratkaisuista
 • Tilaa esite
 • Palaute
 • Jotain muuta