Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Mediconsultin inspiroivat naiset IT-alalla #SurfaceTheWomen

Mediconsult - 07/03/2019

IT-alalle voi päätyä suoraan opiskeluiden kautta tai erilaisten sattumusten summana. Mediconsultin henkilöstöstä noin 43 % on naisia, mikä on huomattavasti enemmän kuin teknologia-alalla keskimäärin, sillä Teknologiateollisuuden mukaan vain yksi viidestä alalla työskentelevistä on nainen. Microsoftin ja Women in Techin käynnistämän #SurfaceTheWomen-kampanjan hengessä haluamme kannustaa tyttöjä ja naisia hakeutumaan IT-alalle jakamalla rohkaisevia esimerkkejä. Lue mitä Mediconsultin naiset kertovat IT-alalla työskentelystä!

IT-alalle MC:n naisia innosti niin rakkaus Exceliin kuin halu toimia esimerkkinä muille. Mediconsultin toimiminen sosiaali- ja terveydenhuollon parissa sai myös monet rohkaistumaan teknologia-alalle – ja innostumaan siitä, että aina pääsee oppimaan uutta!

 

”Olin reilut 15 vuotta kieltenmaikkana. Kielet olivat intohimoni, mutta opetustyö kasvatusvastuineen ja ongelmien selvittelyineen ei lopulta ollut sitä mitä toivoin. Koko opeurani ajan etsin jotain muuta, ja kokeilinkin välillä mm. ilmailualaa. Lopulta hain vähän vahingossa opiskelemaan tietojärjestelmätieteitä. En päässyt, mutta seuraavana vuonna pääsin. Opinnot olivat mielenkiintoinen ja mieltä avartava pläjäys.AnneM-small

IT-alalla minua kiinnostaa se, että aina pääsee (ja välillä joutuukin) oppimaan jotain uutta. Ala on ollut jo pitkään käymistilassa, ja tulee varmasti olemaan jatkossakin. IT vaikuttaa lähes kaikkeen, ja minusta on hienoa olla mukana seuraamassa, mihin suuntaan asiat kehittyvät.”

–Anne Mannonen, Junior QA Engineer

 

HeiniS-small"Haasteet ja uuden oppiminen innostivat minut IT-alalle. Myös tasa-arvon edistäminen ja esimerkkinä toimiminen muille naisille, jotta rohkaistuvat lähtemään miesvaltaisille aloille."

–Heini Sahlberg, Product Owner

 

 

"Päädyin Mediconsultille ja IT-alalle ajatuksena, että en minä ole yhtään tekninen ihminen mutta työ työterveyshuollon asiantuntijana houkutti kovasti. Näin sanoinkin toimitusjohtaja Tommi Salaspurolle, joka SusannaM-smallsanoi lohduttavasti, että ei hätää, tarvitsemme sinua juurikin substanssiosaamisen vuoksi, tekniikka tulee kyllä perässä.

Ja näin on ollutkin, epäilyksistäni huolimatta, olen onnistuneesti ollut mukana monessa käyttöönotossa ja rakentamassa tilattua järjestelmäkokonaisuutta muiden ammattilaisten kanssa. Näen tämän työn rikkauden juurikin siinä, että yhteistyöllä, osaavien naisten ja miesten kanssa, asiat onnistuvat. IT-ala on osoittanut minulle sen, että työ voi olla jatkuvaa uuden oppimista ja itsensä haastamista siten, ettei ole tullut tunne, että olisin jämähtänyt paikalleni. Työ IT-alalla on itsenäistä ja uutta saa oppia niin paljon kuin haluaa."

Susanna Mattsson, tuotepäällikkö

 

AnneÅ-small2"Terveydenhuollon organisaatioissa, mistä itsekin tulen, perinteisesti kaikki vähänkin tietotekniikkaan liittyvät tehtävät annetaan sille, joka on erehtynyt edes kerran tuomaan esille kiinnostuksensa. Sillä tavalla itse ajauduin alalle.
Kovin monesta IT-firmasta ei ole kokemusta, mutta meillä on naistenkin hyvä olla töissä. Kukaan ei arvota osaamistasi tai rajoita kiinnostuksen kohteitasi sukupuolen perusteella. Tyhmiä kysymyksiä ei ole ja ne teknisetkin asiat selitetään niin kuin aikuiselle.

Itseäni kiinnostaa ohjelmointi ja siksi läksinkin taas koulunpenkille, tällä kertaa tähtäimessä tietojenkäsittelyn tradenomin tutkinto." 

Anne Ålander, ohjelmistoasiantuntija

"Mulla oli kaksi vaihtoehtoa lukion jälkeen: kokkikouluun tai insinööriksi. Päädyin hakemaan SariT-smallinsinööriksi, kun kokkien työajat eivät houkutelleet. Opintojen ensimmäisenä orientaatiopäivänä tuli peruutuspaikka auki englanninkieliselle linjalle, joten musta tuli Insinööri AMK:n sijaan Bachelor of Engineering. Parinkymmenen vuoden jälkeen musta on nyt tulossa Master of Engineering, kunhan saan lopputyön tehtyä. Kaikki tämä rakkaudesta Exceliin!"  

Sari Tuomainen, tiedolla johtamisen erityisasiantuntija

 

Elina”Mun tarina on varmasti aika tavallinen: teknologia on aina kiinnostanut, mutta polku alalle ei ole ollut suoraviivainen. Päädyinkin alalle onnekkaiden sattumien kautta. Työtehtävät ovat olleet vaihtelevia ja työilmapiiri on kannustava. IT-ala on mun kokemuksen mukaan sisältä katsoen paljon tasa-arvoisempi kuin ulkopuolelta voisi kuvitella. Tilastojen valossa palkkatasa-arvo on lähempänä kuin muilla aloilla, hierarkiat ovat matalat eivätkä ulkoiset tai pinnalliset asiat vaikuta. Töihin voi tulla villasukissa ja ilman ripsiväriä tai jakkupuvussa ja korkkareissa.

Naiset ovat edelleen tosi tervetulleita IT-alalle vahingossa ja sattumalta. Mä kuitenkin toivoisin, että yhä useampi tyttö ja nuori nainen tähtäisi ihan suunnitelmallisesti teknologian ja IT:n pariin. Tervetuloa, me odotamme jo teitä!”

–Elina Salo, Head of Project Operations

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 14/06/2024

Kanta-lääkityslista yhdistää kansalaisten lääkitystiedot: Mediconsultilla asiaan on jo varauduttu

Kanta-lääkityslista eli kansallinen lääkityslista etenee vuonna 2026 vaiheeseen, jossa kaikkien suomalaisten lääkitystiedot tulevat Kanta-palveluiden Reseptikeskuksen kautta paremmin saataville, ja tiedon esittäminen ja näyttäminen yksinkertaistuu....

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta