Soita meille: +358 10 524 5500

 • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Suosittu Hyvinvointialueiden Suomi -webinaarisarja jatkuu 11.5.2023

Mediconsult - 25/04/2023

Soten ammattilaisia laajasti kiinnostanut webinaarisarja hyvinvointialueiden ajankohtaisista aiheista jatkuu. Toukokuussa aiheena on "Soten priorisointi – tieto ja tietojärjestelmät hyvinvointialueiden tukena". 

 

Ilmoittaudu mukaan seuraavaan webinaariin 11.5. kello 8–9.30 ja kuulet, mitä asiantuntijoilla on sanottavanaan tästä erittäin ajankohtaisesta soten priorisointi -aiheesta! 

Katso webinaaritallenne tästä

 • Mahdollistaako lainsäädäntö tiedon hyödyntämisen ja palveluiden kohdentamisen vaikuttavimmilla tavoilla?
 • Entä ollaanko eduskunnassa ja aluevaltuustoissa valmiit avoimeen ja tutkittuun tietoon perustuvaan priorisointikeskusteluun vai jätetäänkö se jatkossakin yksittäisten sote-ammattilaisten vastuulle?


"Esimerkiksi näistä aiheista keskustelemme seuraavassa Hyvinvointialueiden Suomi -webinaarissa”, kertoo Mikael Palola, tilaisuuden juontaja ja Mediconsultin yhteiskuntasuhdejohtaja.

Julkisen talouden kuntoon laittaminen oli yksi eduskuntavaalien pääteemoista. Se sai myös äänestäjien enemmistön tuen. Ilman sote-kustannusten kasvun hillintää julkisen talouden tasapainottaminen on käytännössä mahdotonta.

Hyvinvointialueen sote-tietojärjestelmiin kertyy paljon tietoa alueen asukkaista ja heidän palvelutarpeistaan. Tämän tiedon perusteella on mahdollista tunnistaa niitä asukkaita ja niitä sairauksia ja elämäntapahtumia, joihin keskittymällä hyvinvointialueilla on parhaat mahdollisuudet lisätä hyvinvointia ja terveyttä niin yksilö- kuin väestötasollakin. Uusilla sote-tietojärjestelmillä voidaan myös tukea ja ohjata yksittäisiä sote-ammattilaisia arvioimaan palvelutarpeita ja tarjoamaan palveluja yhteisesti sovittujen linjausten mukaisesti.

Webinaarin vakuuttavaan asiantuntijakaartiin kuuluu myös terveydenhuollon tuotantotalouden alan Helsingin yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan tuonut apulaisprofessori Paulus Torkki. Eräs terveydenhuollon tuotantotalouden tehtävistä on varmistaa, että kaikki suomalaiset saavat tarpeisiinsa vastaavia terveydenhuollon palveluja kustannuspaineista huolimatta. 

Webinaarin asiantuntijavieraina ovat: 

 • Paulus Torkki, terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessori, Helsingin yliopisto: "Avoimuutta sote-priorisointeihin: Millä perusteilla sote-palveluja kohdennetaan?" 
 • Kirsti Ylitalo-Katajisto, sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue: "Sote-palveluiden kohdentaminen Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella"

Päättäjäpaneelissa ovat mukana kansanedustajat: 

 • Katri Kulmuni (kesk.) Lapin hyvinvointialueen aluevaltuuston jäsen
 • Jani Kokko (sdp) Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtaja 
 • Oskari Valtola (kok.) Etelä-Savon hyvinvointialueen aluevaltuuston jäsen Katso webinaaritallenne tästä

Ilmoittaudu Hyvinvointialueiden Suomi -webinaariin

Kenelle webinaari on suunnattu?

Maksuton webinaari on suunnattu erityisesti hyvinvointialueiden päättäjille sekä sote-palveluiden, talouden ja tietohallinnon vastuuhenkilöille. Webinaariin ovat tervetulleita myös kaikki muut hyvinvointialueiden päätöksenteosta ja julkisesta taloudesta kiinnostuneet.

Webinaari on osa Hyvinvointialueiden Suomi -webinaarisarjaa, jossa keskitytään hyvinvointialueiden toimintaan ja päätöksentekoon erityisesti tietojohtamisen, digitalisaation ja niitä tukevien tietojärjestelmien näkökulmasta.  Aikaisemmin järjestetyt webinaarit ovat nähtävissä tallenteina.

Lisätietoa webinaarisarjasta antaa webinaarin keskusteluja luotsaava yhteiskuntasuhdejohtaja Mikael Palola, mikael.palola@mediconsult.fi, +358 44 459 8561.

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 10/04/2024

Miten hallita häiriökysyntää digitaalisissa sote-palveluissa? Tule webinaariin 16.5.!

Sote-ammattilaisia ja -päättäjiä kiinnostava ja tavoittava, erinomaiset palautteet kerännyt webinaarisarja hyvinvointialueiden ajankohtaisista aiheista jatkuu. Seuraavassa osassa 16.5.2024 aiheena on ”Miten hallita häiriökysyntää digitaalisissa...

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

 • Tarjouspyyntö
 • Lisätietoa ratkaisuista
 • Tilaa esite
 • Palaute
 • Jotain muuta