Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Omaolo-palvelu täyttää viisi vuotta 6.2.2024

Mediconsult - 06/02/2024

Tänään 6. helmikuuta 2024 juhlitaan Omaolo-palvelun viisivuotista taivalta. Omaolo.fi on julkinen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelu kaikille Suomen asukkaille. Viiden vuoden aikana Omaolo on kasvanut merkittäväksi osaksi suomalaista terveydenhuoltoa. Se on osoittanut, kuinka tavoittavasti digitaaliset palvelut voivat tukea kansalaisten terveyttä ja hyvinvointia.

Omaolo on sosiaali-, terveyden- ja suun terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee oma- ja itsehoitoa sekä ohjaa tarvittaessa tarkoituksenmukaisen avun piiriin. Palvelu yhdistelee kansalaisen raportoimia oireita, mittaustuloksia ja terveystietoja tutkimustietoon sekä virallisiin hoitosuosituksiin. Palvelun yksilöllinen ohjaus toimii näyttöön perustuvan lääketieteellisen tiedon perusteella.

Palvelun pohjana käytetään ajantasaisinta tutkimustietoa Kustannus Oy Duodecimin lääketieteellisestä tietokannasta ja Käypä hoito -suosituksista. Omaolo on lääkintälaitedirektiivin mukainen CE-merkitty lääkinnällinen laite. 

Palveluiden äärelle aikaa, vaivaa ja kustannuksia säästäen

Helsingin kaupunki on arvioinut, että asukkaan itse Omaolon kautta aloittama koronavirusoirearvio säästi noin 2,5 miljoonaa euroa verrattuna siihen, että kaikki kontaktit olisivat tulleet ammattilaisen kautta. Saman työn hoitamiseen olisi tarvittu keskimäärin 42 hoitajavakanssia enemmän.
– Korona-aika oli oivallinen esimerkki Omaolon hyödyistä. Omaolo-palvelu pystyi vastaamaan tarpeeseen, mutta myös kunnat ja silloiset sairaanhoitopiirit pystyivät suunnittelemaan ja ottamaan ripeästi käyttöön uusia palveluprosesseja, sanoo Omaolosta Mediconsultilla vastaava Key Account Manager Anne-Mari Juntti.

– Kiitän Mediconsultin puolesta kaikkia yhteistyökumppaneita Omaolon tähänastisesta matkasta. Laadukkaat, asiakaslähtöisesti kehitetyt digitaaliset palvelut tuottavat merkittävää hyötyä sekä asukkaille että sote-ammattilaisille, toimitusjohtaja Tommi Salaspuro jatkaa. 

Omaolo-palvelun kehittämisestä ja levittämisestä vastaa valtion kehitysyhtiö DigiFinland Oy. Mediconsult valittiin Omaolo-palvelun tekniseksi toteuttajaksi joulukuussa 2016 yhdessä Solitan kanssa osana silloista ODA-hanketta. Mediconsult Oy ja Solita Oy ovat siitä saakka vastanneet konsortiona tuotekehityksestä ja infrasta.

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 10/04/2024

Miten hallita häiriökysyntää digitaalisissa sote-palveluissa? Tule webinaariin 16.5.!

Sote-ammattilaisia ja -päättäjiä kiinnostava ja tavoittava, erinomaiset palautteet kerännyt webinaarisarja hyvinvointialueiden ajankohtaisista aiheista jatkuu. Seuraavassa osassa 16.5.2024 aiheena on ”Miten hallita häiriökysyntää digitaalisissa...

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta