• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Omaolo.fi:n oirekohtaiset tiedot nyt THL:n oirekartassa

Mediconsult - 25/08/2020

Koronaviruksen oireiden esiintymistä on voinut seurata toukokuusta alkaen THL:n julkaisemalla Oirekartalla, jonka tiedot pohjautuvat kansalaisten koronaviruksen oirearviokyselyssä ilmoittamiin tietoihin Omaolo.fi-palvelussa. Oirekartta täydentyy nyt tarkemmilla Omaolo.fi:n oiretiedoilla ja näyttää tietoa myös yksittäisistä oireista.

Omaolo.fi:stä saatavien tietojen avulla Oirekartta-palvelussa voi nyt tarkastella koronaoireita sairaanhoitopiireittäin, oireiden suhteellista osuutta sekä eri oireiden ilmoitettuja määriä.

Oirekartalla näkyy koronaviruksen aiheuttamaan tautiin mahdollisesti liittyviä oireita, kuten yskä, kurkkukipu, kuume, hengitysvaikeudet, päänsärky, oksentelu ja ripuli, lihaskipu sekä hajuaistin heikkeneminen. Kartalle lasketaan mukaan koronavirukseen sopivat oireet, vaikka Omaolon oirearvio ei olisi suositellut hakeutumista terveydenhuoltoon. Muut tiedot kartalla perustuvat niihin oirearvioihin, joissa Omaolo on kehottanut käyttäjää hakeutumaan kiireellisesti hoitoon.

Oirekartta löytyy suomeksi osoitteesta thl.fi/oirekartta, ruotsiksi osoitteesta thl.fi/symtomkartan ja englanniksi osoitteesta thl.fi/symptomsmap. THL:n verkkosivutiedote aiheesta luettavissa tästä

Mediconsult Oy on mukana Oirekartan analytiikkatoteutuksessa toimittamalla aineistoa. Omaolo.fi:n koronavirustaudin oirearvio on toteutettu yhteistyössä SoteDigi Oy:n, Kustannus Oy Duodecimin ja THL:n kanssa. Omaolo-palvelun sovelluskehittäjä- ja analytiikkakumppanina toimivat Mediconsult Oy ja Solita Oy

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 06/09/2023

Hyvinvointialueiden Suomi -webinaari 12.10. puntaroi soten säästöjen ja kehittämisen tasapainoa

Hallitusohjelmassa on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet sote-palveluiden parantamiseksi ja hyvinvointialueiden kustannusten kasvun hillitsemiseksi.

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta