Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Omaoloon koronavirustaudin (COVID-19) kansallinen oirearvio

Mediconsult - 16/03/2020

Omaolo-palvelussa on otettu 16.3. käyttöön koronavirustaudin (COVID-19) kansallinen oirearvio, jonka avulla voidaan tunnistaa koronavirustartuntoja sekä antaa toimintasuosituksia oireisiin perustuen.  

Jos epäilet saaneesi koronaviruksen aiheuttaman COVID-19-tartunnan, voit täyttää oirearviolomakkeen siirtymällä suoraan Omaolo-palveluun. 

Koronavirustaudin oirearviokyselyn avulla kaikilla Suomessa asuvilla on mahdollista saada luotettavaa ja säännöllisesti päivittyvää informaatiota koronaviruksesta. Oirearviokyselyn toimintasuositukset ovat kansallisia ja niitä on täydennetty paikallisilla ohjeistuksilla hoitoonohjauksen osalta. Kyselyn toimintasuositukset päivittyvät niiden muuttuessa. 

Oirearviokysely purkaa jonoja puhelinpalveluissa, terveysasemilla ja yhteispäivystyksissä, jolloin ammattilaisten työkuormaa saadaan kevennettyä ja hoitoa keskitettyä niille, jotka sitä kipeimmin tarvitsevat. Oirearviokyselyn avulla voidaan tunnistaa ja ohjata hoitoon voimakasoireiset henkilöt, mutta myös ohjeistaa henkilöitä kotikaranteeniin tai keskivaikeissa oireissa puhelinarvioinnin piiriin. Oirearviokysely mahdollistaa luotettavan ja säännöllisesti päivittyvän informaation myös niille, joilla tartuntaa ei ole. 

SoteDigi Oy on toteuttanut oirearvion sisällön ja päättelylogiikan yhteistyössä Kustannus Oy Duodecimin ja THL:n kanssa. Omaolon teknisestä toteutuksesta vastaavat Mediconsult Oy sekä Solita Oy. 

Omaolo-palvelu on 14 kunnan ja sairaanhoitopiirin kanssa yhdessä kehitetty sosiaali-, terveyden- ja suun terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee oma- ja itsehoitoa sekä ohjaa tarvittaessa tarkoituksenmukaisen avun piiriin. Palvelun käyttö laajenee jatkuvasti uusille alueille, ja siihen kehitetään jatkuvasti uusia ominaisuuksia. Mediconsult Oy on ollut mukana kehittämässä Omaolo-palvelua siitä lähtien, kun se valittiin silloisen ODA-hankkeen tekniseksi toteuttajaksi joulukuussa 2016

Lue SoteDigin tiedote koronavirustaudin (COVID-19) kansallisesta oirearviosta tästä.

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta