Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Saga Sosiaalihuolto mahdollistaa merkittävän muutoksen Suomen sosiaalihuollossa: OmaKanta-näkyvyys ensimmäisenä Pohjois-Pohjanmaan asukkaille

Mediconsult - 30/11/2023

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen eli Pohteen asiakkaat voivat 30.11.2023 alkaen katsella OmaKannasta myös sosiaalipalveluissa kirjattuja tietojaan ensimmäisenä Suomessa. Tämän merkittävän uudistuksen mahdollistaa hyvinvointialueella vaiheittain käyttöönotettava Saga Sosiaalihuolto -asiakastietojärjestelmä.

Kaikkien hyvinvointialueiden ja yksityisten sosiaalipalvelujen asiakastiedot tulevat näkyviin OmaKantaan vuosien 2023–2026 aikana. Asiakastietojen näkyminen OmaKannassa edellyttää sosiaalipalveluiden antajilta teknisiä muutoksia tietojärjestelmiin.

Saga Sosiaalihuolto -asiakastietojärjestelmä on osa suomalaiseen soteen kehitettyä Mediconsult Saga® -tietojärjestelmäkokonaisuutta, joka on liittynyt Sosiaalihuollon asiakastiedon arkistoon (Kanta-palvelut) Kelan ja THL:n vaatimusten mukaisesti. Saga Sosiaalihuolto tuottaa tiedon rakenteisena datana Kanta-arkistoon, minkä ansiosta OmaKannan käyttöönotto on nyt mahdollista myös Kelan puolelta.

– Hienoa, että Saga Sosiaalihuoltoon siirtyminen palvelee nyt myös suoraan hyvinvointialueen sosiaalihuollon asiakkaita. Järjestelmässä on ollut valmius OmaKanta-näkymälle jo pidemmän aikaa, ja nyt myös Kela mahdollistaa tiedon näkyvyyden. Saga Sosiaalihuolto on valittu sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmäksi jo kuudelle hyvinvointialueelle, joten myös näiden hyvinvointialueiden asukkaat saavat OmaKanta-näkyvyyden heti järjestelmän käyttöönottovaiheessa, kertoo sosiaalihuollon liiketoimintajohtaja Kristiina Moilanen.

OmaKannasta asiakas näkee jatkossa yhdellä kirjautumisella niin terveys- kuin sosiaalipalvelujenkin tiedot. Asiakas voi katsoa OmaKannasta erilaisia sosiaalipalveluiden asiakirjoja kuten päätöksiä ja suunnitelmia sekä vaikkapa oman työntekijänsä yhteystiedot. Aiemmin edellä mainitut asiakirjat ovat olleet vain paperisena käytettävissä. Tulevaisuudessa sosiaalipalveluiden tiedot liikkuvat Kanta-palvelujen avulla asiakkaan mukana, vaikka eteen tulisi muutto toiselle hyvinvointialueelle tai käytössä olisi sekä julkisia että yksityisiä sosiaalipalveluja.

Kanta-palvelujen tiedote aiheesta

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 10/04/2024

Miten hallita häiriökysyntää digitaalisissa sote-palveluissa? Tule webinaariin 16.5.!

Sote-ammattilaisia ja -päättäjiä kiinnostava ja tavoittava, erinomaiset palautteet kerännyt webinaarisarja hyvinvointialueiden ajankohtaisista aiheista jatkuu. Seuraavassa osassa 16.5.2024 aiheena on ”Miten hallita häiriökysyntää digitaalisissa...

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta