Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Mediconsultin mobiilikirjaus kiinnosti vanhustyön messuilla Helsingissä

Mediconsult - 21/02/2019

Kehittyvä Vanhustyö -tapahtuma on vanhustyön ammattilaisille tarkoitettu koulutus- ja näyttelytapahtuma, joka tarjoaa asiantuntijapuheenvuoroja sekä tunnettuja esiintyjiä. Vuonna 2017 tapahtumissa eri puolella Suomea kouluttautui yhteensä yli 3000 vanhustyön ammattilaista.

Mediconsult oli mukana Kehittyvä vanhustyö -messuilla Helsingin Finlandia-talolla helmikuussa. Osastolla kävi kuhina ja kävijöitä oli selvästi enemmän kuin syksyn vastaavassa tapahtumassa.

Kävijöitä kiinnosti kovasti mitä teemme, miten järjestelmämme toimivat ja ketkä kehittävät asiakas- ja potilastietojärjestelmiämme. Osalle kävijöistä tuli yllätyksenä tieto, ettei järjestelmiä rakenneta ainoastaan koodarivoimin vaan mukana moniammatillisessa kehittämistyössä on myös vaikkapa lähihoitaja, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, farmaseutti, lääkäri, sosionomi ja sosiaalityöntekijä.

Mobiilikirjaus herätti mielenkiintoa

Mobiilikirjaaminen herätti messuilla laajaa kiinnostusta ja erityisesti alan opiskelijat olivat innokkaita kokeilemaan laitetta ja sen toimintoja. Myös useampi hoiva- ja asumispalveluissa työskentelevä hoitaja kiinnitti huomiota mobiilikirjaamisratkaisun näppäryyteen.

Osa alan työntekijöistä pohti kirjaamisen laadun heikentymistä silloin, jos yksikössä ei ole lainkaan mobiilikirjaamismahdollisuutta: ”Jos päivän päätteeksi jonotetaan yhdelle pöytäkoneelle, ei välttämättä enää muisteta, mitä kaikkea piti kirjata. Lisäksi paperille päivän aikana kiireessä kirjatuista muistiinpanoista ei enää välttämättä saa selvää. Kaksoiskirjaaminen vie arvokasta työaikaa ja turhauttaa työntekijöitä.”  

Messuilla keskusteltiin myös siitä, miten tulevaisuudessa asiakas- ja potilastietojärjestelmiin voitaisiin integroida älykuntosalilaitteiden tuottama harjoitteludata. Aktiivisen harjoittelun ja luotettavan tiedon avulla pystyttäisiin ennaltaehkäisemään erityisesti ikäihmisten kaatumisia ja alentamaan kaatumisen riskiä. Ominaisuudesta olisi myös hyötyä lonkkamurtumapotilaiden kuntoutusprosessin seurannassa.

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 10/04/2024

Miten hallita häiriökysyntää digitaalisissa sote-palveluissa? Tule webinaariin 16.5.!

Sote-ammattilaisia ja -päättäjiä kiinnostava ja tavoittava, erinomaiset palautteet kerännyt webinaarisarja hyvinvointialueiden ajankohtaisista aiheista jatkuu. Seuraavassa osassa 16.5.2024 aiheena on ”Miten hallita häiriökysyntää digitaalisissa...

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta