• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Sote-puhetta ja pörinää – mitä atk-päivistä jäi käteen?

Petteri Hakkarainen - 04/06/2018

Tämän vuoden Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivät pidettiin 21.5.-23.5.2018 Jyväskylän Paviljongissa.

Mediconsultin kouhuviinibaari

Vuosi vuodelta päivät ovat kasvaneet ja tietysti samaa mukaa on kasvanut omien tuttujen joukko. Itselleni päivien ensisijainen tarkoitus on ollut verkostoitua ja tavata näitä kaikkia ihania osaavia ihmisiä. Unohtamatta tietysti mahdollisuutta esitellä uusia hienoja ratkaisujamme.

Jyväskylän Paviljonki tarjosi ihanteelliset olosuhteet verkostoitumiseen. Päivät alkoivat jo maanantaina 21.5. näyttelyhallissa Get together -illanvietolla. Illanviettoon osallistui 1200 ihmistä ja me saimme kunnian tarjoilla osallistujille kuohuviiniä. Moni tuttuni kysyikin, että olenko vaihtanut ravintola-alan puolelle, mutta eihän näin hienoja asioita mitä teemme osaa jättää.

Muutamana edellisenä vuonna päivien päällimmäinen fiilis on mielestäni ollut odottava.

Nyt odottava tunnelma oli kadonnut, vaikka oikeastaan mikään ei ole muuttunut. Täsmentynyt kyllä, mutta ei varsinaisesti muuttunut. Sosiaalihuollosta tuli todella paljon kyselyitä ja oli hienoa saada palautetta järjestelmästämme - nämäkin tiedot tulemme viemään arkistoon. Joka vuosi päivillä on selkeästi ollut huomattavissa tietty teema siinä, mistä osallistujat ovat kiinnostuneita ja mistä he kyselevät. Mielestäni tänä vuonna tuo teema oli sosiaalihuolto, joten Terveydenhuollon atk-päivien nimenmuutos Sosiaali- ja terveydenhuollon atk-päiviksi pari vuotta sitten oli varmasti viimeistään silloin ajankohtainen.

Oli myös mukavaa huomata, että en ollut enää pannassa muiden ohjelmistotoimittajien ständeillä, vaan pääsin näkemään heidän järjestelmiä ja puhuimme yhteistyöstä ja yhteisprojekteista.

Itse olen aina ajatellut, että jos joku toinen toimittaja ottaa meiltä mallia, niin siitähän pitäisi olla vain otettu. Olemme siis tehneet jotain heidänkin mielestä oikein. Jos kaikista eri järjestelmistä saataisiin ne parhaat ominaisuudet yhteen, niin meillä olisi sellainen järjestelmä, joka palvelisi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia ja sitä kautta meitä kaikkia kansalaisia.

Kävin päivillä kuuntelemassa lainsäädännön maakunta- ja sote-uudistusta sekä Kanta-palveluista osana Sote- ja maakuntatoteutusta. Mietin kuunnellessani, että jos meillä on paljon tehtävää, niin on sitä tehtävää muillakin, eikä pelkästään informaatioteknologian parissa. Tiedonhallinnan merkitys tulee jatkossa korostumaan merkittävästi ja sitä hallintaa ei tehdä pelkällä IT:llä.

KOKOKANS

Puhuin päivillä myös Kanta-palveluiden henkilöstön kanssa ja erityisesti mieleeni jäi kansalaisten muutos Kanta-palveluita kohtaan.

Alussa kansalaiset väheksyivät Kanta-palveluita, mutta nyt kysellään milloin OmaKanta laajenee kattamaan milloin mitäkin uutta tietosisältöä. Erityisesti Marina Lindgrenin puheenvuorosta jäi mieleen Koko kansan Kanta. Potilastiedon arkistossa on yli miljardi arkistoitua asiakirjaa ja resepteissä 61,4 miljoonaa lääketoimitusta vuonna 2017. En olisi kymmenen vuotta sitten arvannut mihin kaikkeen Kantapalvelut kehittyvät ja tulevat vielä kehittymään. On ollut upeaa olla mukana kehittämässä näitä palveluita meille kaikille kansalaisille. HUS:in tietoallasratkaisu oli myös mielenkiintoista kuunneltavaa. Meillä on nykyään järkyttävä määrä tietoa, mutta tietoa on hankala nykymuodossa hyödyntää. Uskon että tulevaisuudessa tietoallasratkaisut tarjoavat tietoa sekä maakuntien tiedolla johtamiseen, raportointiin, analytiikkaan sekä ihan siihen hoitotyön tukeen, ehkäpä vielä tekoälyn avulla.

PunainenmattoPääsimme kävelemään ilta-ohjelmassa Hollywood tyyliin punaisella matolla. Atk-päivien väki osaa ottaa rennosti. Päivät ovat kerran vuoteen ainutlaatuinen tilaisuus tavata uusia ja vanhoja tuttuja ja vaihtaa kuulumisia rennoissa tunnelmissa. Porukkaa on paikalla Helsingistä aina Nuorgamiin asti ja kun samanhenkinen porukka on kasassa, on menoa ja meininkiä tiedossa.

Itselleni paras yllätys oli oikeastaan juuri ennen iltatilaisuutta.

Sähköpostiini tuli kutsu atk-päivien Senaattori-klubilta Senaattoriksi. Senaattoriksi voidaan esittää henkilöä, jonka arvovaltainen raati hyväksyy, joka on mieleltään ollut paikalla atk-päivillä kymmenen kertaa ja edistänyt merkittävästi suomalaista sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Nämä taisivat olla itselleni kahdennettoista atk-päivät ja muutamia kehitysprojektejakin taitaa olla takana.

Senaattori

Tämä arvoisa titteli ja senaattorien rintamerkin napitus tehtiin Paviljongin yhteydessä olevassa Solo Sokos Hotel Paviljongin kabinetissa. Paikalla Senaattoreista oli noin 100 henkeä ja moni vanha tuttuni. Päivissä kaiken kaikkiaan on parasta se yhteenkuuluvuuden tunne ja tilaisuus tavata vanhoja tuttuja. Sama tunne mikä on työpaikalla, kun kaikki puhaltaa yhteen hiileen ja yhteiseen päämäärään.

Hienot päivät kaiken kaikkiaan ja nähdään ensi vuonna samoissa merkeissä!

Petteri Hakkarainen

KIRJOITTAJA Petteri Hakkarainen

Tuotekehityspäällikkö

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 15/05/2023

Tervetuloa ATK-päiville Turkuun - Mediconsult mukana

Suositut Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivät järjestetään tällä kertaa Turussa. Tervetuloa vierailemaan Mediconsultin osastolla 230, jossa tarjoillaan myös Get together -kuohuviinit!

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta