Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Suomen puolustusvoimat hankkii potilastietojärjestelmäkokonaisuuden Mediconsultilta

Mediconsult - 25/05/2023

Suomen puolustusvoimat hankkii kilpailutuksen tuloksena potilastietojärjestelmäkokonaisuuden Mediconsultilta. Kokonaisuus sisältää perusterveydenhuollon palvelut sekä henkilökunnalle että asevelvollisille ja koostuu seuraavista osa-alueista: avoterveydenhuolto, työterveyshuolto ja suun terveydenhuolto. Toimitukseen sisältyvät modernit sähköiset palvelut loppukäyttäjälle, aina sähköisestä terveyskyselystä käyttäjän omaan asiointiportaaliin saakka. 

Hankinnan arvo on 12,3 miljoonaa euroa. Hankinta sisältää toimitus- ja käyttöönottoprojektin sekä ylläpito- ja jatkokehittämispalvelut vuoteen 2029 asti.

–  Meillä on tarjota valmis, laajat toiminnallisuudet ja hyvin tiukat vaatimukset täyttävä ratkaisu, joka palvelee Suomen puolustusvoimia nyt ja mukautuu myös tulevaisuuden tarpeisiin. Ratkaisumme on käyttöönotettavissa nopeasti, kuten Puolustusvoimat edellyttää, Mediconsultin toimitusjohtaja Tommi Salaspuro toteaa.


Puolustusvoimien potilastietojärjestelmällä korkeat laatuvaatimukset

Puolustusvoimat järjestää terveydenhuoltopalvelut asevelvollisille, sotilasopiskelijoille, kriisinhallintatehtävissä palvelevalle henkilöstölle sekä työterveyshuollonpalveluita osalle puolustusvoimien henkilökuntaa. Puolustusvoimien terveydenhuolto käsittää sekä terveydenhoidon, sairaanhoidon että ympäristöterveydenhuollon, joka on ympäristöperäisten terveysriskien vähentämiseen, poistamiseen ja ehkäisemiseen tähtäävää toimintaa.

Potilastietojärjestelmäkokonaisuus on puolustusvoimien terveysasemien toiminnan ja hoidon dokumentoinnin kannalta kriittinen järjestelmä, jonka tulee olla sekä sisällöllisesti että teknisesti toimintavarma ja luotettava. Hoitoprosessin kehittäminen ja potilaan hoidon luotettava ja tarkka dokumentointi edellyttää järjestelmältä hyvää käytettävyyttä. Potilastietojen käsittely edellyttää vahvaa tietosuojaa ja tietoturvaa. Järjestelmän tulee täyttää näiden osalta lainsäädännön vaatimukset ja kansalliset määrittelyt sekä mahdollistaa potilastietojen turvallinen käyttö.

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 14/06/2024

Kanta-lääkityslista yhdistää kansalaisten lääkitystiedot: Mediconsultilla asiaan on jo varauduttu

Kanta-lääkityslista eli kansallinen lääkityslista etenee vuonna 2026 vaiheeseen, jossa kaikkien suomalaisten lääkitystiedot tulevat Kanta-palveluiden Reseptikeskuksen kautta paremmin saataville, ja tiedon esittäminen ja näyttäminen yksinkertaistuu....

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta