Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Hammaslääkäripäivillä puhutti Potilastiedon arkistoon liittyminen ja Mediatrin uudet ominaisuudet kiinnostivat

Jenni Rytkönen - 29/11/2018

Hammaslääkäripäivät on Suomen suurin suun terveydenhuollon ammattilaisten tapahtuma, joka järjestettiin 22.-24.11. Helsingin Messukeskuksessa. Mediconsult on osallistunut Hammaslääkäripäiville useasti, ja olimme tuttuun tapaan paikalla tänäkin vuonna.
Tietojärjestelmätoimittajille alan ammattilaiset yhteen kokoavat messut ovat loistava tilaisuus tavata eri asiakasorganisaatioiden käyttäjiä kasvotusten, saada palautetta ja kehitysideoita sekä vaihtaa kuulumisia suun terveydenhuollon ajankohtaisista asioista. Tänäkin vuonna ständillä vierailleita ammattilaisia puhutti suun terveydenhuollon liittyminen osaksi potilastiedon arkistoa ja sen mukanaan tuomat muutokset niin tietojärjestelmiin kuin käytännön potilastyöhönkin.

Kanta-yhteensopivuus kolmanneksi arvostetuin ominaisuus

Kuhinaa messuosastollemme aiheutti myös kysely liittyen potilastietojärjestelmän tärkeimpiin ominaisuuksiin. Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvoimme lahjakortin, ja pikapalkinnoksi jokainen kyselyyn vastannut sai hienon hammasheijastimen. Ylivoimaisesti enitenHML-Jenni-ja-Niina järjestelmiltä odotetaan helppokäyttöisyyttä ja nopeutta, Kanta-yhteensopivuutta arvostettiin kolmanneksi eniten. Vastoin odotuksiamme, järjestelmän käyttö mobiilisti keräsi vähiten ääniä, vaikka suun terveydenhuollon palveluiden vieminen potilaan kotiin on hyvää vauhtia yleistymässä. Muita arvostettuja ominaisuuksia olivat järjestelmän selkeys, turvallisuus ja toimivuus.

Hammaslääkäripäivillä saa tietoa myös alan tuoreimmista tutkimuksista. Posterinäyttelyssä oli esillä muun muassa hammaslääkäri Ulla Karhun väitöskirjatutkimuksen osa. Meillä on ollut ilo ja kunnia olla mukana yhdessä asiakasorganisaatiomme kanssa samaan väitöskirjaan kuuluvassa toisessa tutkimuksessa. Asiakasorganisaatiomme käyttävät Mediatriin kirjattavaa suun terveydenhuollon tietoa hyväksi omassa raportoinnissaan sekä tuottavat reaaliaikaista tietoa THL:lle vaatimusten mukaisesti. Turun yliopistosta valmistuvassa väitöskirjassa hyödynnetään Mediatrin tiedonkeruuta ja käytetään aineistona asiakasorganisaatiomme Mediatriin tekemiä panoraamakuvausindikaatio- ja potilaskirjauksia. Tarkempaa tietoa tutkimustuloksista saadaan väitöskirjan valmistuttua. 

Mediatrin uudet suun terveydenhuollon ominaisuudet kiinnostivat

HML-Jenni-ja-Niina-osastollaEsillä osastollamme oli myös Mediresepti, Mediconsultin kehittämä helppokäyttöinen reseptinkirjoituspalvelu lääkäreille ja hammaslääkäreille. Medireseptin avulla sähköisiä lääkemääräyksiä voi kirjoittaa tietoturvallisesti eri laitteilla ajasta ja paikasta riippumatta. Medireseptiä käyttävien hammaslääkäreiden palaute on ollut positiivista ja se on laajasti käytössä suun terveydenhuollon organisaatioilla ympäri Suomen. Mediresepti soveltuu myös itsenäisille ammatinharjoittajille, sillä sitä voi käyttää potilastietojärjestelmän rinnalla tai ilman järjestelmää.

Mediatrin uudet parodontologian merkintöjen kirjaamiseen liittyvät ominaisuudet on toteutettu tiiviissä yhteistyössä käyttäjien kanssa. Nämä muutokset sisältävä ohjelmistoversio oli esittelyssä messuosastollamme ja keräsi uteliaita käyttäjiä tarkastelemaan odotettuja uusia ominaisuuksia jo etukäteen. Kehitämme Mediatrin suun terveydenhuollon ominaisuuksia niin käyttäjien antaman palautteen kuin myös kansallisten vaatimusten mukaisesti ja tavoitteenamme on kokonaisvaltaisesti suun terveydenhuollon ammattilaisten työtä tukeva potilastietojärjestelmä nyt ja tulevaisuudessa.

Jenni Rytkönen

KIRJOITTAJA Jenni Rytkönen

Jenni työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan parissa.

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 10/04/2024

Miten hallita häiriökysyntää digitaalisissa sote-palveluissa? Katso webinaarin tallenne!

Sote-ammattilaisia ja -päättäjiä kiinnostava ja tavoittava, erinomaiset palautteet kerännyt webinaarisarja hyvinvointialueiden ajankohtaisista aiheista jatkuu. Seuraavassa osassa 16.5.2024 aiheena on ”Miten hallita häiriökysyntää digitaalisissa...

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta