• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Partioleirille mobiili potilastietojärjestelmä

Mediconsult - 03/06/2019

Mediconsult tarjoaa Hämeen partiopiirin Ilves19-piirileirille potilastietojärjestelmän, jota voi käyttää myös mobiililaitteilla. Hämeenlinnassa järjestettävällä leirillä on ensimmäistä kertaa käytössä mobiilikirjaaminen.

Ilves19 on Hämeen Partiopiiri ry:n piirileiri, joka pidetään valtakunnallisestikin tutuksi tulleella Evon leirialueella Hämeenlinnassa 24.7.-1.8.2019. Leiriläisiä on tulossa n. 4700 – iältään vauvasta vaariin.  Nuorimmat leiriläiset osallistuvat vanhempiensa mukana perheleiriin. Eniten leirillä on sudenpentuja eli 7-9-vuotiaita partiolaisia. Suurin osa partiolaisista on alle 22-vuotiaita mutta myös aikuiset partiolaiset osallistuvat aktiivisesti leireille.  

Isolla leirillä tulee huolehtia myös terveydenhuollosta ja Ilves19:lla onkin yhteensä 45-50 leirilääkinnän osaajaa leiriläisten apuna. ”Leirilääkintä on luonteeltaan terveydenhuoltoon rinnastettavaa toimintaa, joten potilasturvallisuus ja laki velvoittavat meitä kirjaamaan potilaskontaktit”, kertoo Juha-Markus Kaaja, lääkintäpäällikkö ja vastaava leirilääkäri. Potilastietojärjestelmä on siten tarpeellinen myös leirin tilapäiseen käyttöön. Mediconsult tarjoaa Ilves19:n käyttöön leiriolosuhteisiin sopivan, mobiilikäytön mahdollistavan potilastietojärjestelmäratkaisun.

Paperille kirjaamisesta sähköiseen potilastietojärjestelmään

Aiemmilla leireillä on kokeiltu erilaisia järjestelmiä potilaskertomusten kirjaamiseen, niin paperisia kuin sähköisiäkin. Ilveksellä on ensi kesänä tiettävästi ensimmäistä kertaa suomalaisella partioleirillä käytössä sähköinen potilastietojärjestelmä, josta on jo käyttökokemusta muualla terveydenhuollossa.

”Leirillä turvallisuus on lähtökohta. Kaikesta suunnittelusta ja varautumisesta huolimatta vahinkoja, tapaturmia ja sairastumisia sattuu leirillä kuin leirillä. Tyypillisintä leirilääkinnän tehtäväkenttää ovat erilaiset haavat, nirhaumat ja nyrjähdykset, hyönteisten pistot ja allergiset reaktiot, erilaiset nestehukan aiheuttamat oireet ja ylähengitystieinfektiot. Luonnollisesti varaudutaan myös vakavampiin tapaturmiin ja sairaskohtauksiin. Kontakteja leirilääkintään arvioidaan tämän kokoisella leirillä olevan n. 400”, kertoo Juha-Markus Kaaja.

Seuraa blogisarjaamme, jossa potilastiedot menevät metsään! Päivitämme blogiimme kuulumisia leirilääkinnän valmisteluista kevään ja kesän aikana.

Lue myös Ilves19-piirileirin tukiseminaarin Tulevaisuuden johtajuus -teeman antimista sekä mobiilikirjaamisen eduista leirillä

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 16/06/2022

Partiolaisten Kajo-suurleirin lääkintä kirjaa Mediconsultin mobiiliratkaisulla

Mediconsultin mobiilikirjaamisratkaisu on jälleen käytössä partioleirillä. Heinäkuinen Suomen Partiolaisten suurleiri Kajo kokoaa yli 13 000 partiolaista Evon metsiin Hämeenlinnaan. Edellisellä Ilves19-piirileirillä leirilääkinnässä työskentelevät...

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta