Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Webinaaritallenne: Hyvinvointialueiden Suomi - Kansalaisen rooli sotessa – tieto ja digi tukena

Hyvinvointialueiden tuoreissa strategioissa korostetaan asiakaslähtöisyyttä ja palvelut luvataan järjestää sote-uudistuksen tavoitteiden pohjalta yhdenvertaisesti ja yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Onko lupausten lunastaminen mahdollista? Väestö ikääntyy ja palvelutarpeet kasvavat, henkilöstöstä on pulaa ja valtion rahoitus ei tunnu riittävän hyvinvointialueiden kustannusten kattamiseen. Mitä aluevaltuustot ovat strategioita vahvistaessaan tarkoittaneet yhdenvertaisuudella ja yksilölliset tarpeet huomioivalla asiakaslähtöisyydellä? Vahvistetaanko asiakkaiden valtaa ja mahdollisuuksia vaikuttaa omiin palveluihinsa vai siirretäänkö säästöpaineissa asiakaskeskeisyyden varjolla vastuuta omasta ja läheisten hoidosta ja hoivasta kansalaisille itselleen?

Lääkäri, professori ja entinen THL:n pääjohtaja Pekka Puska avaa asiantuntijapuheenvuorossaan kansalaisten roolia Pohjois-Karjala-projektin onnistumisessa ja kertoo, miten siitä saatuja oppeja olisi mahdollista hyödyntää uusilla hyvinvointialueilla. 

DigiFinlandin lääketieteellinen johtaja Leena Soininen valottaa kansalaisten roolin vahvistamista tiedon ja digitaalisten ratkaisujen näkökulmasta. 

Päättäjäpaneelissa teemasta keskustelevat kansanedustajat ja aluevaltuutetut Paula Risikko (kok., aluevaltuuston puheenjohtaja, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue), Johanna Ojala-Niemelä (sd., aluevaltuuston puheenjohtaja, Lapin hyvinvointialue) ja Saara Hyrkkö (vihr., aluevaltuuston varapuheenjohtaja, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue). 

Webinaari on suunnattu erityisesti hyvinvointialueiden päättäjille, sote-palveluiden ja tietohallinnon vastuuhenkilöille sekä eduskuntavaaliehdokkaille. Webinaariin ovat tervetulleita myös muut hyvinvointialueiden päätöksenteosta ja kansalaisten roolista kiinnostuneet.

Aloitus & tervetuloa
Tommi Salaspuro, toimitusjohtaja, Mediconsult Oy

Kansalaisen rooli ja vastuu soten tavoitteiden kannalta
Pekka Puska, lääkäri, professori
Leena Soininen, lääketieteellinen johtaja, DigiFinland

Päättäjäpaneeli: Keskustelua kansalaisten roolista ja heidän tukemisestaan tiedolla ja digillä
Paula Risikko (kok.), Johanna Ojala-Niemelä (sd.), Saara Hyrkkö (vihr.), kansanedustajia ja aluevaltuutettuja


Webinaari on osa Hyvinvointialueiden Suomi -webinaarisarjaa. 

Osallistu keskusteluun myös sosiaalisessa mediassa: #hyvinvointialueidensuomi #hyvinvointialue #tiedollajohtaminen 

Katso tallenne

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta