Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Kasvunpolku Oy valitsi Mediconsultin asiakastietojärjestelmän

Kuopiolainen lastensuojelun ja lapsiperheiden palveluita tarjoava Kasvunpolku Oy päätti ottaa käyttöönsä Mediconsultin sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmän.  Valinnan taustalla on aikomus liittyä tulevaisuudessa osaksi Sosiaalihuollon asiakastiedon arkistoa sekä uudistaa organisaation kirjaamisprosessit vastaamaan sosiaalihuollon uudistunutta asiakastietojen käsittelyn mallia. 

Mediconsultin Saga Sosiaalihuolto -asiakastietojärjestelmä on mm. lastensuojelun ja lapsiperheiden palveluja tarjoavien yksityisten ja julkisten organisaatioiden käyttöön toteutettu asiakastietojärjestelmä, jolla sosiaalihuollossa syntyvää asiakastietoa kirjataan määrämuotoisesti ja Kanta-vaatimusten mukaisesti.

Järjestelmä mahdollistaa Kanta-palveluiden ja Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston monipuolisemman käytön.

Määrämuotoiseen kirjaamiseen siirtyminen valmistaa Kasvunpolun koko organisaatiota sekä kirjaus- ja toimintamalleja lähivuosina lakisääteiseksi muuttuvaan Kanta-palveluiden käyttöön. Kanta-palvelut tulevat olemaan myös edellytyksenä palveluntuottajan, viranomaisen sekä palvelunjärjestäjän väliseen tietojenvaihtoon.

Tällä hetkellä palveluntuottajat voivat arkistoida Kanta-arkistoon vain oman asiakasrekisterinsä, eli itse maksavien asiakkaiden tietoja, sillä ostopalveluina tuotettavien palveluiden rekisterinpitäjänä toimii kunta tai kuntayhtymä. Rekisterinkäyttövaltuutus mahdollistaa vuoden 2020 jälkeen arkistoimisen myös rekisterinpitäjän nimissä. Jatkossa yksityiset palveluntuottajat voivat vaihtaa asiakkaaseen liittyviä tietoja, kuten päätösasiakirjoja ja suunnitelmia, viranomaisten kanssa rakenteisessa muodossa, jolloin niitä ei enää tarvitse tulostaa ja lähettää postitse. 

Kasvunpolku tarjoaa lapsiperheiden ja lastensuojelun yksilöllisiä palveluratkaisuja.

Pohjois-Savon alueella toimiva Kasvunpolku tarjoaa avopalveluiden, kuten perhetyön ja avoperhekuntoutuksen lisäksi lastensuojelun palveluja avohuollon tukitoimena sijoitetuille tai huostaanotetuille lapsille ja nuorille. Yksityiset sosiaalihuollon palveluntuottajat kuten Kasvunpolku, tuottavat sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita suoraan asiakkaille tai ostopalveluina palvelunjärjestäjille, esimerkiksi kunnille ja kuntayhtymille.  Lue lisää Kasvunpolusta tästä: kasvunpolku.fi

Lue tarkemmin Saga Sosiaalihuollon käyttöönotosta Kasvunpolussa:


 Lue lisää asiakastarinoitamme:

SOSIAALIHUOLTO KAIKKI

 

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Haluatko kuulla tarkemmin, miten ratkaisumme voivat auttaa? Ota yhteyttä!