Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Joustavat työaikaratkaisut sujuvoittavat työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista

Mediconsult - 28/01/2022

Mediconsult haluaa mahdollistaa työntekijöilleen työn ja vapaa-ajan tasapainon, sillä elämää on töiden ulkopuolellakin. Tarve työn yhteensovittamiseksi muuhun elämään voi vaihdella paljonkin, ja eri elämäntilanteita on organisaatiossamme tuettu esimerkiksi joustavilla työaikaratkaisuilla. Pyysimme kolmea MCläistä kertomaan, miten joustavuus työajoissa on palvellut heitä Mediconsult-taipaleensa aikana.

Eri työaikaratkaisut eri elämäntilanteisiin

Nyt seitsemän vuotta Mediconsultilla työskennellyt laatupäällikkö Heini Sahlberg on MC-uransa aikana hyödyntänyt erilaisia mahdollisuuksia yhdistää työtä, opiskeluja sekä perhearkea. Alkuaikoina Sahlberg työskenteli tuntityöläisenä opintojensa loppuun saattamiseksi, ja diplomityötä Mediconsultille tehdessään hän yhdisti työn ja opiskelun kokopäiväisesti. Sittemmin työaikajoustoa on hyödynnetty työn ja vanhemmuuden yhteensovittamiseksi.

“Vanhempainvapaan jälkeen aloin tehdä Mediconsultilla nelipäiväistä työviikkoa, jolloin pystyin viettämään lapsen kanssa enemmän aikaa, mutta samaan aikaan edistämään uraani ja viimeistelemään opintojani. Työaikojen lisäksi Mediconsult on myös ollut joustava työn tekemispaikan suhteen. Olen työskennellyt niin Helsingin kuin Kuopion toimistolta sekä etänä jo ennen koronapandemiaa, mikä on myös helpottanut perhe-elämän, opintojen ja työelämän yhdistämistä.” Heini tiivistää.

Jousto sopii myös opiskelijan elämään

”Aloitin Mediconsultilla viime kesänä harjoittelijana, mutta lokakuusta alkaen pääsin tänne vakituisiin töihin. Sovimme, että teen osa-aikaista työaikaa vuoden loppuun, jotta sain opinnot mahdollisimman valmiiksi ennen Mediconsultille toteutettavaa opinnäytetyötä”, kertoo Mediconsultin nykyinen ohjelmistoinsinööri Martti Laato.

Laaton toiveet osa-aikatyöstä otettiin Mediconsultilla hyvin vastaan, ja sen kestosta oltiin molemmin puolin erittäin joustavia. ”Esihenkilöni suhtautuu yksityiselämän tarpeisiin ihailtavan kunnioittavasti”, Laato jatkaa. Hän ei myöskään poissulje ajatusta, että tekisi joskus tulevaisuudessa esimerkiksi 80 % työaikaa pidempäänkin.  


Osa-aikaisella työajalla lisäenergiaa työviikkoon

Niin ikään seitsemän vuotta Mediconsultin tuotekehityksessä työskennellyt Petri Virtanen on jo muutaman vuoden ajan tehnyt lyhennettyä työviikkoa – ensin nelipäiväisenä, ja sittemmin kolmipäiväisenä.

”Jo pitkän työuran tehneenä ehdotin muutama vuosi sitten, että siirtyisin osa-aikaiseen viikkoon ja onnekseni se sopi myös työnantajalle. Syy muutokseen oli ainoastaan se, että halusin itselleni lisää vapaa-aikaa. Itselleni muutos on sopinut hyvin ja tuntuu, että nyt jaksan reippaammin tehdä tuon jäljelle jääneen työviikon”, Petri kommentoi.


Joustavuutta myös perinteiseen viikkotyöaikaan

Työaika sulautuu muun elämän kanssa yhteen Mediconsultilla myös tavallisella viikkotyöajan joustavuudella: työtehtävistään riippuen työntekijöillä on mahdollisuus joustaa perinteisestä kahdeksasta neljään -työrytmistä ja sovittaa kalenterinsa tarpeidensa mukaisesti.

Meille Mediconsultilla on hyvin tärkeää, että pystymme mahdollisuuksien mukaan vastaamaan työntekijöiden toiveisiin työaikajoustojen osalta. Ymmärrämme, että elämäntilanteet vaihtelevat välillä suurestikin, ja työ on kuitenkin vain yksi osa elämää. Hyvin suunnitellut työaikajoustot antavat voimavaroja henkilökohtaiseen elämään ja se taas tuo voimavaroja työarkeen. Kaikki voittavat”, tiivistää Mediconsultin HR Manager Kati Niiles.

Lue lisää Mediconsultista työpaikkana uusituilta urasivuiltamme osoitteesta ura.mediconsult.fi

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta