• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Koulutusohjelman kautta ohjelmistoalan asiantuntijaksi

Mediconsult - 22/02/2021

Mediconsult on yhteistyöyrityksenä mukana Code Academy -rekrytoivassa koulutusohjelmassa, jonka kautta etsimme uusia osaajia eritasoisiin ohjelmistoalan tehtäviin. Tapani Määttänen ja Emmi Koivunen ovat tulleet Mediconsultille Sarasen kanssa toteutetun koulutusohjelman kautta.

Saranen Consultingin Code Academy on kuuden kuukauden mittainen rekrytoiva koulutusohjelma, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, jotka haluavat työllistyä ohjelmistoalan tehtäviin. Mediconsult on toiminut ohjelman yhteistyöyrityksenä vuodesta 2017, ja palkannut ohjelman kautta useita osaajia riveihinsä vakituisiin työsuhteisiin.

Kiinnostava testaustyö ja ilmapiiri saivat jäämään

Tapani Määttänen osallistui Code Academy -koulutusohjelmaan kesällä 2020, ja toimii nyt Mediconsultilla Junior QA Engineerina eli laadunvarmistajana. Hänen työtehtäviinsä kuuluu ohjelmistojen testaaminen sekä niiden toimivuuden varmistaminen – toimiiko kaikki, niin kuin kuuluu toimia.
Ennen kesän Code Academyä Tapani oli osallisena Sarasen järjestämässä kuukauden mittaisessa Code Bootcampissa, joka kiinnostavuutensa ansiosta sai Tapanin jatkamaan myös Code Academyyn. Hän lähti koulutusohjelmaan mukaan, sillä hän koki ohjelmistoalalla riittävän töitä nyt ja tulevaisuudessa. Tapani uskoi koulutuksen myös helpottavan kontaktointia alan yrityksiin ja edesauttavan täten työllistymistä.

Ennen Sarasen koulutusta Tapani oli työskennellyt muun muassa teknisten laitteiden korjauksessa sekä ohjelmistotestaajana kansainvälisessä yrityksessä, joten täysin vieras ei ohjelmistoala hänelle ollut.

”Mediconsultilla koin heti alusta alkaen työtehtäväni mielenkiintoiseksi, ja harjoittelujaksolla sain vapaasti opetella uusia asioita.”

Tapani kysyi Mediconsultilla mahdollisesta jatkosta esihenkilöltään hyvissä ajoin ennen koulutusohjelman päätöstä, sillä piti työskentelystä talossa, ja koki tekemänsä testaustyöt monipuolisiksi sekä kiinnostaviksi. – Töissä oli myös hyvä työilmapiiri, mikä ilmeni esimerkiksi kysymisen helppoutena ja työkavereiden tukena. Koen itseni onnekkaaksi, kun työskentelen Mediconsultilla, Tapani iloitsee.

Työsopimus Mediconsultin kanssa jo ennen koulutuksen päätöstä 

Mediconsultin käytettävyystiimissä asiantuntijana työskentelevä Emmi Koivunen aloitti Sarasen koulutusohjelmassa jo syksyllä 2018. Hän oli saman vuoden alussa alkanut itsenäisesti opiskella UX-suunnittelua, ja haki Code Academyyn sillä ajatuksella, että ohjelma toimisi ponnahduslautana IT-alalle. Mediconsultilla harjoittelu alkoi marraskuussa 2018.

– Harjoittelun aikana pääsin Mediconsultilla rakentamaan muun muassa tiimin sisäiseen käyttöön tyylikirjastoa ja luomaan dokumentaatiota siitä, miten eri komponentteja kuuluu hyödyntää käyttöliittymässä. Yhtenä tehtävänäni oli alkaa uudistaa ison tuotteen käyttöliittymän visuaalista ilmettä. Harjoittelu Mediconsultilla ja Academy-päivät yhdistyivät tosi hyvin, eikä niskaani kaadettu liikaa hommia, hän kertoo.

Emmi kirjoitti työsopimuksen Mediconsultille jo koulutusohjelman aikana. Nykyään hän suunnittelee käyttöliittymätoteutuksia, kehittää ja ylläpitää tiimin sisäistä tyylikirjastoa ja päivittää Design Systemiä. Hän on muun muassa mukana Mediconsultin OmaSaga-etäpalveluratkaisun kehitystyössä, mikä on osaltaan vahvistanut omaa identiteettiä UX-suunnittelijana.

– Halusin rekrykoulutuksen jälkeen jäädä Mediconsultille, koska tuotetalona se antaa mahdollisuuden olla mukana vuosia jonkin tuotteen tai palvelun kehityksessä. Siinä ajassa pääsee syventymään projektiin ja tulla sen asiantuntijaksi, Emmi perustelee.


Edit 2.11.2021: Haku rekryohjelmaan on jälleen käynnissä. Jos ohjelmistoala ja työskentely Mediconsultilla tai muissa rekrykoulutuksen yhteistyöyrityksissä kiinnostaa, tutustu lisää täältä.

 

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 27/05/2022

Paluumuutto Mediconsultille – kun yhteisöllisyys ja merkityksellinen työ vetivät takaisin

Työntekijöiden urapolut vievät usein työroolista ja haasteista toiseen sekä vanhan tutun organisaation että uuden talon välillä. Ohjelmistoasiantuntijamme Anne palasi neljän ja puolen vuoden jälkeen takaisin MC:lle alkuvuodesta 2022, eikä kadu...

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta