• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Mediconsult VTT:n PreMed-hankkeessa

Mediconsult - 08/01/2019

Osallistumme täsmälääketieteeseen keskittyvään hankkeeseen yhdessä lääke-, diagnostiikka-, ravitsemus- ja tutkimusyhtiöiden kanssa.

VTT:n ja Business Finlandin sekä mukana olevien yritysten rahoittaman hankkeen tarkoituksena on edistää dataan pohjautuvan täsmälääketiede-ekosysteemin kehittämistä ja eri toimijoiden välistä yhteistyötä niin Suomessa kuin ulkomailla.

Terveydenhuollossa vallalla oleva yksi koko sopii kaikille -lähestymistapa on jäämässä taka-alalle samalla kun hoitoja ja käytäntöjä räätälöidään yhä enemmän potilaille yksilöllisiksi hoitopoluiksi. Taustalla on tekoäly, joka mahdollistaa suurten datamassojen hyödyntämisen algoritmien avulla. Täsmälääketieteen perimmäinen pyrkimys on luoda parempaa terveyttä ilman kustannusten kasvua.

Hankkeessa hyödynnetään myös genomitietoa lääkkeiden yksilöllisistä vaikutuksista. Mediconsultin roolina on tuoda genotyypitys potilastietojärjestelmään, jossa se yhdistetään veren hyytymistä estäviin antikoagulaatio- eli AK-lääkkeisiin (esimerkiksi Marevan). Genomitietoa hyödyntämällä potilaalle varmistetaan tehokkain ja turvallisin lääke sekä annostus. Mallia voidaan tulevaisuudessa soveltaa muihinkin lääkkeisiin.

Tutustu lisää hankkeeseen https://www.vtt.fi/sites/premed

 

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 11/11/2021

Mediconsult käynnistää Hyvinvointialueiden Suomi -webinaarisarjan joulukuussa

Mediconsult järjestää webinaarisarjan hyvinvointialueiden rakentumisesta. Webinaareissa keskitytään hyvinvointialueiden valmisteluun tietojohtamisen, digitalisaation ja niitä tukevien tietojärjestelmien näkökulmasta.

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta