Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Asiantuntijana Mediconsultilla: Työhöni kuuluu varmistaa, että järjestelmä toimii halutulla tavalla ja vastaa asetettuja vaatimuksia

Mediconsult - 22/09/2023

 

Asiantuntijana Mediconsultilla -juttusarja esittelee ammattilaisiamme, jotka kertovat omasta työstään ja Mediconsultin kulttuurista. 

Taneli kärkkäinen rajattu

Nimi:  Taneli Kärkkäinen
Työtehtävä: QA Engineer
Tiimi:  Kantapalvelut-tiimi
Koulutus:  Fysioterapeutti,
tieto- ja viestintätekniikan insinöörin
tutkinto loppusuoralla

Työura MC:llä: 3/2021 alkaen

 

Minkälaisten asioiden parissa teet töitä eli mitä työsi pitää sisällään? 

Quality Assurance (QA) Engineer eli testaaja on yksi tuotekehitystiimin rooleista. Yleisesti työhöni kuuluu varmistaa, että järjestelmä toimii halutulla tavalla ja vastaa asetettuja vaatimuksia. Työssäni esimerkiksi testaan kehittäjien korjaamia bugeja, joita on noussut esiin asiakas- ja testiympäristöissä. Lisäksi testaan, että ratkaisuidemme uudet ominaisuudet ja muutokset toimivat.

 

Kun Mediconsult Saga® -asiakas- ja potilastietojärjestelmästä julkaistaan uusia versioita, jokainen uusi versio testataan yhdessä muiden testaajien kanssa. Testauksen tavoitteena on varmistaa, että järjestelmä toimii kuten pitääkin eikä uusia ongelmia ole syntynyt.

 

Työssäni olen mukana myös Kelan järjestämissä yhteistestauksissa. Yhteistestaus on lakisääteinen velvollisuus A-luokan tietojärjestelmille. Siinä järjestelmällämme suoritetaan erilaisia testitapauksia, joilla varmistetaan, että järjestelmä on toteutettu yhteentoimivuutta koskevien kansallisten määrittelyjen mukaisesti.

 

Mikä on työssäsi pinnalla juuri nyt?  

Viime ajat olen työskennellyt eniten terveys- ja hoitosuunnitelman parissa. Terveys- ja hoitosuunnitelma on Kelan asiakirja, jota terveydenhuollon ammattilaiset täyttävät yhdessä potilaan kanssa. Lomake on vaatinut paljon testaamista sekä manuaalisesti että testiautomaatiota käyttäen.

 

Nimeä kolme parasta asiaa työssäsi.

Viihdyn työssä tuotekehityksen puolella: Meillä on paljon tiimityöskentelyä ja sosiaalista kanssakäymistä, mistä pidän. Oman sote-alan taustani vuoksi koen työn sote-alan ratkaisuiden parissa merkityksellisenä.

 

Työkaverit ovat ehdottomasti parasta ja heidän kanssaan on mukava tehdä töitä. Syyskuun lopussa DevDays-tapahtumassa pääsen tapaamaan kollegoita muilta toimistoilta. Elokuun lopussa kävimme Kuopion toimistolaisten kanssa sisävesiristeilyllä kesäjuhlien merkeissä.

 

Testiautomaation tekeminen on mielestäni mielenkiintoista ja palkitsevaa, ja onnistuneet testitapaukset kannustavat työssä eteenpäin.

 

Ketkä ovat tärkeimmät yhteistyökumppanisi? 

Omien Kantapalvelut-tiimiläisten lisäksi teen yhteistyötä laajasti muidenkin tuotekehityksen tiimien kanssa. Silloin tällöin yhteistestauksen merkeissä työskentelemme myös Kelan testaajien kanssa.

 

Miten MC:n arvot (asiantuntijuus, arvostus, läpinäkyvyys, yhteistyö) näkyvät työarjessasi?

Haluan nostaa tähän arvoista esille yhteistyön. Kun kyselen apua muilta tiimeiltä, vastauksen saa aina nopeasti. Kaikki tiimit ovat todella auttavaisia. Pyrin itsekin tähän samaan aina, jos joku kysyy jotain.

 

Onko jotain mitä muut eivät sinusta välttämättä tiedä tai eivät osaisi arvata?

Olen harrastanut metsäkanalintujen, erityisesti teerien, metsästystä 17-vuotiaasta asti Pohjois-Savon metsissä. Edelleen yritän ehtiä metsälle joka syksy muutamana viikonloppuna, vaikka harrastukselle onkin haastavaa löytää aikaa perhe-elämän ja muiden kiireiden takia. Hyvä lintukoira helpottaisi harrastusta. Meillä on melkein 10-vuotias kääpiövillakoira-pappa, mutta hän ei aivan täytä lintukoiran paikkaa.


Voisiko työ Mediconsultilla kiinnostaa sinuakin? Etsimme nyt ohjelmistokehittäjää. Katso lisätiedot ja hae viimeistään 5.10.2023.! 

Taneli työskentelee tuotekehityksessä, mitä tuotekehitys tekee?

Mediconsultin tuotekehitys vastaa Mediconsultin ratkaisuportfolion teknisestä toteutuksesta. Tekemisen keskiössä ovat sekä uusien ominaisuuksien ja moduulien kehittäminen että olemassa olevan ylläpitäminen. Tuotekehityksen tiimit koostuvat tuoteomistajan lisäksi pääosin ohjelmistokehittäjistä ja -testaajista. Tiimit noudattavat tekemisessään ketterän kehityksen Scrum-mallia.

Mediconsult on valmistautunut hyvinvointialue-muutokseen myös tuotekehityksen saralla. Kehitystyön tulos, Mediconsult Saga®, on suomalaiseen soteen kehitetty asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuus, joka yhdistää perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalihuollon. 

Mediconsult Sagan kehitystyötä ohjaa useiden kymmenien vuosien toimialatuntemus ja yhteistyö suomalaisessa sosiaali- ja terveydenhuollossa. Mediconsultin järjestelmiä kehittävät useat sote-alan ammattilaiset, jotka tietävät, miten järjestelmän kuuluu päivittäisessä työssä toimia. Mediconsult Saga yhdistyy laajasti erilaisiin kansallisiin palveluihin, kuten Kantaan ja Omaoloon, sekä kumppanuusverkoston kautta useisiin muihin tietojärjestelmiin.

 

 

Sarjan aiemmat osat

Asiantuntijana Mediconsultilla: "Sormet syyhyävät jo seuraavien hyvinvointialue-käyttöönottojen pariin."

Asiantuntijana Mediconsultilla: "Olen asiakkaan ääni Mediconsultin sisällä."

Asiantuntijana Mediconsultilla: ”Koen, että sosiaalityön asiantuntijuuttani arvostetaan ja tarvitaan”

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta