• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Esko Systems hankkii suun terveydenhuollon ja sosiaalihuollon tietojärjestelmät Mediconsultilta

Mediconsult - 27/06/2022

Mediconsult voitti Esko Systemsin kilpailutukset sekä suun terveydenhuollon että sosiaalihuollon tietojärjestelmien hankinnasta. Mediconsultista tulee suomalaisen Esko Systemsin kumppani, joka mahdollistaa asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuden rakentamisen Eskon terveydenhuollon järjestelmän ympärille.  

Kahden erillisen kilpailutuksen vertailuarvioinneissa painotettiin laatua 60 % ja hintaa 40 %.  

Saga Suunterveydenhuolto arvioitiin laadultaan parhaaksi 

Suun terveydenhuollon tietojärjestelmän kilpailutuksessa Esko Systemsin tavoitteena oli hankkia suun terveydenhuollon osio, joka integroidaan mahdollisimman kiinteästi Esko-potilastietojärjestelmään ja joka tukee suun terveydenhuollon ammattilaisten työtä sekä perusterveydenhuollossa että erikoissairaanhoidossa. Järjestelmien saumaton yhteentoimivuus tuo sote-ammattilaiselle sujuvan käyttökokemuksen. 

Mediconsultin Saga Suun terveydenhuolto sai parhaimmat laatupisteet käytettävyysarvioinnissa: laadun ja käytettävyyden osalta Mediconsult Saga® on kärjessä. Tarjousten kokonaisvertailussa Mediconsult oli selkeästi paras sekä laadun että kustannustehokkuuden osalta. Hankinnan kokonaisvertailuhinta on 2 143 100 euroa. Suun terveydenhuollon kilpailutuksesta on valitettu markkinaoikeuteen.  

”Mediconsultilla on vahva halu parantaa sotea ja tuoda hyvinvointia. Haluamme luoda käytettävimmät ratkaisut ammattilaisille. Laadun painottuminen näissä hankintapäätöksissä antaa vahvan tuen toiminnalle ja kertoo, että olemme oikealla polulla. Uskon, että voimme toimenpiteillämme ja ratkaisuillamme edesauttaa suomalaista hyvinvointia”, Mediconsultin toimitusjohtaja Tommi Salaspuro kertoo.   

Lue myös: Mediconsult Saga® -tietojärjestelmä arvioitiin laadultaan parhaaksi Keusoten kilpailutuksessa 

Sosiaalihuollon ratkaisulla paras hinta-laatusuhde 

Sosiaalihuollon kilpailutuksessa Saga Sosiaalihuolto oli ykkönen painotetuissa laadun vertailupisteissä. Hankinnan kohteena oli sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmä ja siihen liittyvät palvelut. Hankintayksikön tavoitteena oli hankkia asiakkaina olevien hyvinvointialueiden sosiaalihuollon palvelujen ja toiminnan kehittämistä tukeva sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmä, joka vastaa kansallisia vaatimuksia. Tarjousten valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus parhaan hinta-laatusuhteen perusteella. Hankinnan kokonaisvertailuhinta ilman arvonlisäveroa on 3 565 488 euroa. 

”Esko Systems rakentaa hyvinvointialueille yhtenäistä asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuutta, johon toteutamme itse potilastietojärjestelmän ja hankimme valmisratkaisut suun terveydenhuoltoon ja sosiaalihuoltoon. Mediconsultin kanssa pääsemme kumppaneina rakentamaan kotimaisin voimin yhtenäisen järjestelmäkokonaisuuden, jossa keskiössä on sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten tarpeet mahdollisimman hyvin kattava käytettävyydeltään erinomainen kokonaisuus”, kertoo Esko Systemsin toimitusjohtaja Kaisa-Liisa Harjapää. 

“Olemme kehittäneet Sagaa useita vuosia yhteistyössä sosiaalihuollon asiantuntijoidemme sekä asiakkaidemme kanssa. Koko sosiaalihuollon tiimillemme on erittäin tärkeää, että yhteistyössä Eskon kanssa pääsemme tuomaan sosiaalihuollon asiantuntijoiden päivittäistä työskentelyä helpottavan asiakastietojärjestelmän. Mediconsultin Saga Sosiaalihuollon avulla sosiaalihuollon asiantuntijoilta vapautuu enemmän aikaa hyvinvointialueen asiakkaiden kohtaamiseen ja palveluiden tuottamiseen. Odotamme innolla yhteistyön alkamista Eskon kanssa!” jatkaa Kristiina Moilanen, joka työskentelee sosiaalihuollon palveluiden liiketoimintapäällikkönä Mediconsultilla.  

Saga Suun terveydenhuolto ja Saga Sosiaalihuolto ovat osa Mediconsult Saga® -hyvinvointialueratkaisua. Esko-integraatioiden myötä Mediconsultin toimitukset laajenevat kahdelle uudelle hyvinvointialueelle: Lappiin ja Pohjois-Pohjanmaalle. 

 

Lisätietoja: 

Tommi Salaspuro 
Toimitusjohtaja, Mediconsult Oy 
010 524 5552 
tommi.salaspuro@mediconsult.fi 

Kaisa-Liisa Harjapää 
Toimitusjohtaja, Esko Systems Oy 
+358 40 5673240 
kaisa-liisa.harjapaa@eskosystems.fi 

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 16/06/2022

Partiolaisten Kajo-suurleirin lääkintä kirjaa Mediconsultin mobiiliratkaisulla

Mediconsultin mobiilikirjaamisratkaisu on jälleen käytössä partioleirillä. Heinäkuinen Suomen Partiolaisten suurleiri Kajo kokoaa yli 13 000 partiolaista Evon metsiin Hämeenlinnaan. Edellisellä Ilves19-piirileirillä leirilääkinnässä työskentelevät...

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta