Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Innostavat IT-alan naiset #WomenInTech

Mediconsult - 08/03/2021

Teknologia-alalla työskentely on hyvin miesvoittoista – vain yksi viidestä alalla työskentelevistä on nainen (Teknologiateollisuus ry). Mediconsultin työntekijöistä 47 % on naisia, eli sukupuolijakaumamme on keskimääräiseen IT-taloon verrattuna hyvin tasapuolinen. Microsoftin ja Women in Techin monivuotisen #SurfaceTheWomen -kampanjan sekä naistenpäivän kunniaksi haluamme kannustaa tyttöjä ja naisia hakeutumaan alalle. Muutama Mediconsultin naispuolinen osaaja jakoi ajatuksiaan IT-alalla työskentelystä ja alalla päätymisestä!

”Lapsena purin kaikkea mahdollista osiin nähdäkseni, miten se on tehty. Uteliaisuus uusiin tekniikoihin vei minut opiskelemaan tietotekniikan insinööriksi. Pitkällä urallani olen työskennellyt mm. matkapuhelimien parissa käyttöliittymäkoodarina, projektipäällikkönä sekä esihenkilönä. 

PirreNykyisin toimin Mediconsultin sosiaalihuollon potilastietojärjestelmän kehityksessä fronttikoodarina, ja takana on pian 4 vuotta talossa. I'm just loving it!

Meitä naisia oli vuosikurssillani Tampereen Tekussa aikanaan vain muutamia, mutta vuosien saatossa olen saanut tutustua moniin upeisiin naisiin, joita teknologia kiinnostaa ja innostaa opiskelutaustasta huolimatta. Kannustan mukaan, jos tunnet paloa ja uteliaisuutta eri tekniikoihin: you go girl & yes we can!”

- Pirre Helkiö, Software Engineer

 

"It-alalle vaihdoin vuonna 2000, kun innostuin asiasta toimiessani opastajana erääseen järjestelmään, ja päätin lähteä opiskelemaan mikrotukihenkilöksi. Olin ollut aiemmin pitkään asiakaspalveluammatissa mm. matkailun ja kaupan alan tehtävissä.

erja-koivunen

Olen aina ollut isäni myötä kiinnostunut tekniikasta, vaikka ATK:ta ”inhosinkin” lukiossa. Eri tehtävät ovat vieneet mukanaan, ja olen matkalla hankkinut datanomin ja projektipäällikön perustutkinnotkin.
Parasta alalla on vaihtelevat työtehtävät sekä se, että voi mielenkiintonsa mukaan hakeutua sellaisiin tehtäviin, joissa voi hyödyntää omia vahvuuksia ja mielenkiinnon kohteitaan. Itse pidän asiaksrajapinnassa työskentelystä.

Mediconsultilla on mahtava ilmapiiri työskennellä! Täällä arvostetaan jokaista henkilöä itsenään ja osaamisineen. Ei ole eroa, onko nainen vai mies! Ja koska vierivä kivi ei sammaloidu, opiskelen parhaillani IT-tradenomiksi työn ohella!"

- Erja Koivunen, Service Deskin tiiminvetäjä

 

"Haasteet ja uuden oppiminen innostivat minut alun perin IT-alalle. Myös tasa-arvon edistäminen ja esimerkkinä toimiminen muille naisille, jotta he rohkaistuvat lähtemään miesvaltaisille aloille."

- Heini Sahlberg, Laatupäällikkö
 

 

"Ylioppilaskirjoituksissa laajan matematiikan kokeessa eräs opettajani kysyi, että olenko hakenut lukion jälkeen tekniselle alalle. Olin tyrmistynyt, koska olin hakenut käsi- ja taideteolliseen oppilaitokseen ja enhän minä, taivaanrannanmaalari, nyt mihinkään tylsään tekniseen koulutukseen ollut menossa. Aika pian vaatetusartesaanin opintojen edetessä kävi selväksi, että sen paremmin luonteeni, taitoni kuin terveyteni ei tukenut tätä uravalintaa. Parin välivuoden jälkeen löysin itseni ammattikorkeakoulun pääsykokeista ja sitä myötä opiskelemasta digitaalista informaatiotekniikkaa. Meillä tietotekniikan yksikössä tyttöjä oli vuosikurssilla täsmälleen silloisen keskiarvon mukainen 10 % opiskelijoista.

jenni-s


Valmistumisen jälkeen olen ehtinyt työskennellä erilaisissa tuotehallinnan ja tuotekehityksen tehtävissä useammalla eri alalla ja todennut, että ei tämä olekaan tylsää, vaan vaihtelevaa, monipuolista ja mielenkiintoista. Tietotekniikan nopea kehittyminen haastaa opiskelemaan uutta, ja ongelmanratkaisussa saa käyttää luovuutta ja todella venyttää omaa ajatteluaan laatikon ulkopuolelle. Ja tyttöjä on nykyään jo paljon enemmän – meillä Mediconsultillakin lähes puolet!

- Jenni Ståhlström, Product Owner           

 

Lukion jälkeen mietin kovasti, mitä sitä lähtisi opiskelemaan. Liikunta-ala oli se ykkösvaihto, mutta matikka oli koulussa ehdoton lempiaine. Hain lopulta yliopistoon opiskelemaan tietojenkäsittelyoppia, ja pääsin sisään. Ensimmäisen vakituisen työpaikkani sain jo pitkään ennen valmistumista, mutta onnistuin rutistamaan tutkinnonkin valmiiksi töiden ohella. 

sari andsten

Pitkän IT-alan urani aikana olen päässyt osallistumaan hienoihin projekteihin ja työskentelemään mukavien ihmisten kanssa. Parasta on aina, kun projekti saadaan valmiiksi ja toimitettua asiakkaalle. Työtehtävät ovat aina olleet mielenkiintoisia, ja uutta on mahdollista opetella ihan koko ajan. Vielä pitkän uran jälkeenkin olen sitä mieltä, että tämä oli minulle juuri oikea ala.

- Sari Andsten, integraatioasiantuntija

 

Jaoimme vastaavia tarinoita Mediconsultin naisosaajista myös vuonna 2018 saman kampanjan hengessä. Kyseisiin tarinoihin ja kokemuksiin IT-alalta voit tutustua täältä.

 

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta