Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Partiolaisten Kajo-suurleirin lääkintä kirjaa Mediconsultin mobiiliratkaisulla

Mediconsult - 16/06/2022

Mediconsultin mobiilikirjaamisratkaisu on jälleen käytössä partioleirillä. Heinäkuinen Suomen Partiolaisten suurleiri Kajo kokoaa yli 13 000 partiolaista Evon metsiin Hämeenlinnaan. Edellisellä Ilves19-piirileirillä leirilääkinnässä työskentelevät terveydenhuollon ammattilaiset pääsivät käyttämään ensimmäistä kertaa mukana kulkevaa potilastietojärjestelmää.

”Aiemmat hyvät kokemukset pienemmältä piirileiriltä vaikuttivat siihen, että seuraavalla suurleirillä halusimme jatkaa yhteistyötä Mediconsultin kanssa. Mobiilikirjaamisen ratkaisu oli metsäolosuhteissakin toimintavarma ja liikkui mukavasti ammattilaisten mukana”, kertoo Sanna Merjokari, joka toimii Kajo-leirin lääkinnän tietojärjestelmäexperttinä.

”Tarpeemme järjestelmälle on vain reilun viikon mittainen, jolloin ammattilaisten on tärkeää omaksua järjestelmä nopeasti ja siinä Mediconsultin yksinkertainen järjestelmä on jo todettu hyväksi”, toteaa Sanna ja muistelee, että Ilves19-leirin kokemusten mukaan Mediconsultin mobiilikirjaamisratkaisua oppi käyttämään jo 15 minuutissa.  

Sanna Merjokari sanoo, että yhteistyö Mediconsultin asiantuntijoiden, Tuulan ja Hennan, kanssa on sujunut mukavasti. Yhteistyön jatkaminen on ollut helppoa, kun mukana on ollut myös samoja henkilöitä aiemmasta projektista. 

Leiri muodostaa poikkeuksellisen tarpeen potilastietojärjestelmälle leirin rajallisen keston ja metsäolosuhteiden myötä. Leirilääkinnän ammattilaiset harjoittavat vapaaehtoisesti omaa ammattiaan leirin ajan. Koska leirilääkintä on rinnastettavissa terveydenhuoltoon, laki velvoittaa kirjaamaan potilastiedot, jolloin toimivalle tietojärjestelmälle on tarve myös potilasturvallisuuden näkökulmasta.

Lue myös, miten mobiilikäyttöinen potilastietojärjestelmä muutti leirisairaanhoitoa Ilves19-leirillä.  

Kuva: Suomen Partiolaiset / Anna Enbuske

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 10/01/2024

Lääkäreiden tietojärjestelmäosaaminen tukee kliinistä työtä hyvinvointialueilla

Hienoa, että Lääkäriliitto on teeseillään nostanut lääkärien roolia tietojärjestelmien hankinnassa, käytössä ja jatkokehityksessä. Kliinisten käyttäjien – myös hoitajien – on oltava hyvinvointialueiden tietojärjestelmähankinnoissa alusta asti...

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta