Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Asiantuntijana Mediconsultilla: Fronttikoodarina näen heti työni jäljen

Mediconsult - 11/10/2023

 

Asiantuntijana Mediconsultilla -juttusarja esittelee ammattilaisiamme, jotka kertovat omasta työstään ja Mediconsultin kulttuurista. 

MC-henkilokuva helena humala (1)

Nimi:  Helena Humala
Työtehtävä: Software Engineer
Tiimi:  Sosiaalihuollon tuotekehitystiimi
Koulutus:  Insinööri (AMK) ja FM (kognitiotiede)
Työura MC:llä: 11/2018 alkaen

 

Minkälaisten asioiden parissa teet töitä eli mitä työsi pitää sisällään? 

Olen frontend-kehittäjä eli fronttikoodari ja teen töitä sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmämme eli Saga Sosiaalihuollon parissa. Frontend-puolessa minua miellyttää se, että suurin osa tekemästäni työstä näkyy järjestelmän käyttäjälle käyttöliittymässä. Näen heti työni jäljen.

Sosiaalihuollon tuotekehityksen porukassa teemme niitä työtehtäviä, jotka kulloinkin ovat tapetilla, mutta minun vastuullani ovat jo pidemmän aikaa olleet erityisesti sosiaalihuollon asiakirjat ja niiden toiminnallisuudet.

Meillä on käytössä Angular-framework, joten työssäni käytän pääasiassa TypeScriptiä, SCSS:ää ja HTML:ää.

 

Mikä on työssäsi pinnalla juuri nyt?  

Tällä hetkellä minua työllistää eniten asiakirjaprosesseihin liittyvän uuden toiminnallisuuden määrittelyihin osallistuminen ja kyseisen uuden toiminnallisuuden toteutus.

 

Nimeä kolme parasta asiaa työssäsi.

Pidän siitä, että työ on itsenäistä, mutta silti työskentelemme tiiviisti tiimin kanssa yhdessä. Vaikka jokaisella on omat tehtävänsä, rakennamme yhdessä isompaa kokonaisuutta.

Meillä on hyvä työporukka, jonka kanssa tehdään asioita myös työajan ulkopuolella.

Työ on mielenkiintoista ja vaihtelevaa, ja näen selvästi myös työni tuloksen. 

 

Ketkä ovat tärkeimmät yhteistyökumppanisi? 

Eniten yhteistyötä teen oman tiimin eli sosiaalihuollon tuotekehitystiimin kanssa. Tuotepäälliköiltä saan speksejä ja tarkennuksia työhöni. Työtehtävästä riippuen yhteistyötä tehdään myös muiden tiimien kanssa: esimerkiksi UX-tiimi, joka vastaa käytettävyysasioista, on vahvasti mukana etenkin silloin, kun teemme uutta moduulia tai toiminnallisuutta. UX-tiimiltä saamme myös käyttöliittymäsuunnitelmat.

Kelan ja THL:n kanssa olen yhteydessä asioissa, jotka liittyvät heiltä tuleviin määrittelyihin ja vaatimuksiin

 

Miten MC:n arvot (asiantuntijuus, arvostus, läpinäkyvyys, yhteistyö) näkyvät työarjessasi?

Ympärilläni on valtavasti asiantuntevia kollegoita ja paljon osaamista eri aloilta. Näen vahvuutena sen, että sosiaalityötaustaisia kollegoita on paljon: he tietävät, miten työtä oikeasti tehdään ja millainen järjestelmä  tukee sosiaalialan ammattilaisen työtä.

Kynnys yhteistyöhön on hyvin matala: voimme kysyä toisiltamme ja pohtia asioita yhdessä

 

Onko jotain mitä muut eivät sinusta välttämättä tiedä tai eivät osaisi arvata?

Olen aikuisena löytänyt itselleni kaksi mahtavaa harrastusta: Sirkuksen ja uimahypyt. Näissä minun ei tarvitse patistaa itseäni liikkumaan liikkumisen vuoksi vaan lähden niihin innoissani. Aikuisten sirkuksessa kokeilemme joka kerta eri sirkuslajia, joista en osaa valita suosikkia, koska kaikki ovat niin kivoja. 

Tuotekehitystiimin käyttämiä teknologioita

Mediconsult on kotimainen sote-toimialaan erikoistunut tietojärjestelmätoimittaja. Suomalaisen koodin päivän (11.10.) kunniaksi nostamme esiin joitakin Mediconsultissa käytettyjä teknologioita:

Selainpään teknologiat:
•    JavaScript on ohjelmointikieli, jota käytetään pääasiassa verkkosivujen ja selainsovellusten kehittämisessä.
•    TypeScript on ohjelmointikieli, joka rakentuu JavaScriptin varaan. Se ei ole kokonaan oma kielensä vaan lisää JavaScriptiin uusia ominaisuuksia. Päällimmäinen näistä on vahva tyypitys, josta kielen nimikin tulee.
•    Angular on avoimen lähdekoodin TypeScript-pohjainen ohjelmistokehys eli framework. Angularilla voi kehittää sovelluksia verkkoselaimille, mobiililaitteille sekä tietokoneille.
•    React on JavaScript-kirjasto, joka on suunniteltu käyttöliittymien (kuten verkkosivujen ja web-sovellusten) kehittämiseen.

Palvelinpään teknologiat:
•    Java on yleiskäyttöinen ohjelmointikieli, jonka avulla ohjelmoijat voivat kirjoittaa koodia, joka kääntäessä toimii kaikilla Javaa tukevilla alustoilla ilman tarvetta kääntää koodia uudelleen.
•    Java EE (Java Platform, Enterprise Edition) on Java-ohjelmointikielen laajennus, joka on suunniteltu erityisesti suurten ja monimutkaisten yritystason sovellusten kehittämiseen.
•    Spring Boot on Java-pohjainen ohjelmistokehys (framework) sovellusten rakentamiseen. Spring Boot perustuu Java-ohjelmointikieleen ja Java EE:hen, ja se on suunniteltu helpottamaan Java-sovellusten kehittämistä.

Muut teknologiat:
•    Git on versionhallintatyökalu. Versionhallinta tarkoittaa palvelua, joka säilöö koodia. Versionhallinnan avulla voidaan pitää varmuuskopioita sekä ohjelman nykyisestä että aiemmista versiosta. 
•    Docker on konttiteknologia, joka tarjoaa tavan pakata ja toimittaa sovelluksia ja niiden riippuvuuksia yhtenäisinä yksiköinä, joita kutsutaan konteiksi. Docker-kontit mahdollistavat sovellusten siirtämisen ja suorittamisen yhdenmukaisesti erilaisissa ympäristöissä, kuten kehitys, testaus- ja tuotantoympäristöissä.

 

 

Sarjan aiemmat osat

Asiantuntijana Mediconsultilla: "Työhöni kuuluu varmistaa, että järjestelmä toimii halutulla tavalla ja vastaa asetettuja vaatimuksia."

Asiantuntijana Mediconsultilla: "Sormet syyhyävät jo seuraavien hyvinvointialue-käyttöönottojen pariin."

Asiantuntijana Mediconsultilla: "Olen asiakkaan ääni Mediconsultin sisällä."

Asiantuntijana Mediconsultilla: ”Koen, että sosiaalityön asiantuntijuuttani arvostetaan ja tarvitaan”

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta