• Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Osta työtä Suomeen -päivä 3.12. kannustaa valitsemaan kotimaista

Mediconsult - 01/12/2021

Osta työtä Suomeen -päivää vietetään 3. joulukuuta. Avainlippu-merkkiä hallinnoiva Suomalaisen Työn Liitto organisoi jo seitsemättä kertaa teemapäivän, jolla kiinnitetään huomiota kotimaisiin tuotteisiin ja palveluihin sekä valintojen laajempiin vaikutuksiin. Mediconsult Saga -tietojärjestelmäkokonaisuudella on Avainlippu-tunnus osoituksena Suomessa tuotetusta ja Suomessa työllistävästä palvelusta.

Liiton tutkimuksen mukaan peräti 94 prosenttia suomalaisista haluaa tukea kotimaista työllisyyttä ostamalla suomalaisia tuotteita ja palveluita. Mediconsultin teettämän tutkimuksen mukaan 82 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että tietojärjestelmähankinnoissa tulisi suosia kotimaisia järjestelmävaihtoehtoja.

”Suomalaiseen tietojärjestelmään investoimalla luodaan Suomeen työpaikkoja sekä pidetään yllä ja kehitetään terveysteknologian osaamistamme. Samalla rakennetaan koko terveysteknologian ja -palvelujen innovaatioympäristöä. Haluankin kiinnittää tulevissa hankinnoissa huomion suomalaiseen osaamiseen ja osaamispääoman kasvattamiseen, vaikuttavuuteen, huoltovarmuuteen sekä kotimaisten terveysteknologiayritysten kasvuun”, toteaa Mediconsultin toimitusjohtaja Tommi Salaspuro.

Tutkimustulokset tukevat ajatusta, että kuluttamisella voi vaikuttaa. Suomalaisen Työn Liitto kertoo, että työllistävyysvaikutusten lisäksi vastuullisuus on suuri yksittäinen tekijä, joka vaikuttaa tänä päivänä sekä kuluttajien, julkisten hankkijoiden että yrityshankkijoiden ostopäätöksiin. Kotimaisen tuotteen tai palvelun valitseminen on vastuullisuusteko: Jos jokainen suomalainen ostaisi 10 eurolla kuussa lisää suomalaisia tuotteita tai palveluita, syntyisi vuodessa 10 000 työpaikkaa.

Osta työtä Suomeen -päivään voi osallistua ostamalla kotimaista, haastamalla ystävät mukaan ja osallistumalla keskusteluun somessa. Sosiaalisessa mediassa ovat käytössä tunnisteet #ostatyötäsuomeen ja #kymppikotimaiseen.

Lue myös: Mediconsult Saga -tietojärjestelmäkokonaisuudelle on myönnetty Avainlippu

Lisää samasta aihealueesta

Mediconsult - 27/06/2022

Esko Systems hankkii suun terveydenhuollon ja sosiaalihuollon tietojärjestelmät Mediconsultilta

Mediconsult voitti Esko Systemsin kilpailutukset sekä suun terveydenhuollon että sosiaalihuollon tietojärjestelmien hankinnasta. Mediconsultista tulee suomalaisen Esko Systemsin kumppani, joka mahdollistaa asiakas- ja...

Lue lisää

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta