Soita meille: +358 10 524 5500

  • Seuraa meitä somessa:

fi / en

Post Fetaured Image

Asiantuntijana Mediconsultilla: Pyrin tuomaan käyttäjien näkökulman esiin

Mediconsult - 22/11/2023

 

Asiantuntijana Mediconsultilla -juttusarja esittelee ammattilaisiamme, jotka kertovat omasta työstään ja Mediconsultin kulttuurista. 

tiina pohjonen rajattu t

Nimi:  Tiina Pohjonen
Työtehtävä: Senior Product Manager
Tiimi:  Tuotehallinnan tiimi
Koulutus:  Sairaanhoitaja, myynnin ammattitutkinto ja nippu muita koulutuksia
Työura Mediconsultilla: 11/2008 alkaen

 

Minkälaisten asioiden parissa teet töitä eli mitä työsi pitää sisällään? 

Toimin tuotepäällikkönä. Vastuullani on Saga Kotihoito -tietojärjestelmä sekä myös muita Mediconsult Saga® -asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuden moduuleja ja toiminnallisuuksia. 

Saga Kotihoidon asiantuntijana varmistan, että vastuullani oleva tuote vastaa asiakkaiden tarpeisiin. Tehtäviini kuuluu Saga Kotihoidon tuotekehitysroadmapin suunnittelu ja sen osa-alueiden priorisointi. Priorisoinnissa otamme huomioon asiakkaiden kehitystarpeet ja -toiveet. 

Määrittelen Saga Kotihoidon toiminnallisuuksia ja seuraan niiden toteutusta tuotekehityksessä. Teen Saga Kotihoidon tuotedokumentaatiota ja riskiarvioita.

Tuen muita Mediconsultin asiantuntijoita esimerkiksi Saga Kotihoidon käyttöönottoprojekteissa ja sen käyttöön liittyvissä asioissa. Konsultoin myös tarvittaessa muita asiantuntijoita asiakkaiden tukipyyntöihin vastaamisessa.

Olen mukana hyvinvointialueiden kilpailutuksissa: Osallistun kilpailutusten materiaalien tekemiseen ja esittelen Saga Kotihoitoa osana käytettävyysarviointia.

Mikä on työssäsi pinnalla juuri nyt?  

Hyvinvointialueiden järjestelmämuutoksiin ja niiden kilpailutuksiin liittyvä työ. Pyrin tuomaan Saga Kotihoidon käyttäjien näkökulman esiin aina, kun mietitään järjestelmähankintoja, järjestelmien käyttöä tai toiminnan muutoksia.

Nimeä kolme parasta asiaa työssäsi.

Ensimmäisenä työn haastavuus. Pidän siitä, että en ole koskaan valmis ja kaikkitietävä. Haastavuus tuo mukanaan myös seuraavan parhaan asian eli työn vaihtelevuuden.  Kolmas mainittava asia on aina avuliaat työkaverit, joilla on huima eri alojen asiantuntijuus.

Ketkä ovat tärkeimmät yhteistyökumppanisi? 

Tuotehallintatiimi, tuotekehitys, myynti, asiakkuustiimi ja ohjelmistoasiantuntijat. Olen jonkin verran tekemissä myös asiakkaiden kanssa eri tilanteissa, mutta tuotepäällikön tehtäviin ei sisälly ihan niin paljon suoraa asiakaskontaktia kuin aiempiin tehtäviini Mediconsultilla.

Miten Mediconsultin arvot (asiantuntijuus, arvostus, läpinäkyvyys, yhteistyö) näkyvät työarjessasi?

Arvot näkyvät työssäni joka päivä, ja nimenomaan asiantuntijuus on meidän vahvuutemme. Minulla on sellainen tunne, että asiantuntijuuttani tarvitaan ja arvostetaan. Ilman yhteistyötä tästä hommasta ei tulisi mitään. Mitä erilaisimpiin haasteisiin on hyvä pohtia ratkaisuja yhdessä.

Arvostus nousee myös korkealle. Arvostamme toisiamme asiantuntijoina ja erilaisina ihmisinä. Saan olla Mediconsultilla omanlaiseni, juuri sellainen kuin olen.

15 vuoden uran jälkeen voin todeta, että tämä sama henki, toisten arvostus ja yhteistyö, on meillä säilynyt koko ajan. Kun aloitin vuonna 2008, olimme 23–25 henkilön ”Mediconsult-perhe” ja tunsin kaikki työkaverini.

Aloitin 15 vuotta sitten ohjelmistoasiantuntijana ohjelmistotuen tuen parissa. Olin mukana myös käyttöönotoissa ja niiden vetämisessä, mutta työhön kuului jo silloin myyntiä ja tuotehallintaa. Laaja tehtäväkenttä oli välttämättömyys pienessä yrityksessä. Olen päässyt seuraamaan Mediconsultin kasvutarinaa ja tämä työ on vienyt mukanaan. Minulta on matkan varrella kysytty, millaisista työtehtävistä olen kiinnostunut ja annettu uusia mahdollisuuksia.

Onko jotain mitä muut eivät sinusta välttämättä tiedä tai eivät osaisi arvata?

Olen paljon introvertimpi kuin työminästäni ehkä arvaa. Parhaiten rentoudun kaukana ihmisvilinästä. Pidän erityisesti vaeltamisesta ja teen mää-matkoja, joilla voin yhdistää vaeltamisen kaupunkilomaan. Tähän mennessä parhaita reissuja ovat olleet Italian matka, joka alkoi Pisasta ja jatkui Cinque Terren ja Camoglin kautta Milanoon ja Puolassa Zakopane. Vielä pitää mainita, että Alpit ovat vieneet sydämeni.

 

Mikä on Saga Kotihoito?

Saga Kotihoito on kotimainen, Kanta-yhteensopiva tietojärjestelmä kotiin vietäviä palveluita tarjoaville toimijoille. Se kattaa kotihoidossa ja kotisairaanhoidossa tarvittavan asiakastiedon hallinnan, mobiilikirjaamisen sekä tehokkaan toiminnanohjauksen ja optimoinnin. 

Saga Kotihoidolla on Kanta-yhteys sekä sosiaali- että terveydenhuollon arkistoon. Sen avulla ammattilaisella on reaaliaikainen ja roolin mukainen pääsy kaikkiin tarvittaviin asiakas- ja potilastietoihin. Kirjaaminen onnistuu mobiilisti, jolloin ammattilainen on tarvittaessa aina siellä, missä asiakaskin on. Toiminnanohjaus- ja optimointitoiminnallisuudet ohjaavat ja auttavat ammattilaista kohdentamaan palvelut haluttuun aikaan ja valitsemaan tarvittavat resurssit aikaa säästäen. 

Saga Kotihoito rakentuu Mediconsult Saga® -järjestelmäkokonaisuudesta, joten se on integroitavissa tarpeen mukaan saumattomasti sekä sosiaali- että terveydenhuoltoon.

 

 

Sarjan aiemmat osat

Asiantuntijana Mediconsultilla: Fronttikoodarina näen heti työni jäljen

Asiantuntijana Mediconsultilla: Työhöni kuuluu varmistaa, että järjestelmä toimii halutulla tavalla ja vastaa asetettuja vaatimuksia

Asiantuntijana Mediconsultilla: Sormet syyhyävät jo seuraavien hyvinvointialue-käyttöönottojen pariin

Asiantuntijana Mediconsultilla: "Olen asiakkaan ääni Mediconsultin sisällä."

Asiantuntijana Mediconsultilla: ”Koen, että sosiaalityön asiantuntijuuttani arvostetaan ja tarvitaan”

Kiinnostuitko? Otathan yhteyttä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse lectus odio, convallis ac enim eu, egestas mattis dolor. Sed vitae orci et erat consectetur euismod. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

  • Tarjouspyyntö
  • Lisätietoa ratkaisuista
  • Tilaa esite
  • Palaute
  • Jotain muuta